Home / Actual / Consiliul Județean Brașov va acorda 40.000 de lei pe lună pentru stimularea financiară a personalului medico-sanitar din spitale
Beautiful young doctor standing with hands folded and assistant doctors in background

Consiliul Județean Brașov va acorda 40.000 de lei pe lună pentru stimularea financiară a personalului medico-sanitar din spitale

Președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea (foto jos), a anunțat într-o conferință de presă, că forul pe care îl conduce va aloca lunar, chiar din decembrie, un plafon de 40.000 de lei pentru stimularea financiară a personalului medico-sanitar din spitalele municipiului Brașov. Banii ar urma să fie împărțiți de către managerii unităţilor sanitare.

Veștea a reamintit că, în conformitate cu modificările aduse Legii privind reforma în sănătate de către Legea 198/2016, autorităților locale care au în administrare unități sanitare li se permite să acorde medicilor stimulente financiare lunare de cel mult două salarii minime brute, în limita bugetului.

Președintele CJ a precizat că, după o analiză internă, s-a ajuns la concluzia că forul poate acorda lunar celor șase unități sanitare medicale din subordinea sa (spitalele din municipiul Brașov) un plafon de 40.000 de lei pentru bonusuri salariale.adrian-vestea

Am făcut o analiză internă, din punct de vedere al impactului bugetar și am zis că ar trebui să existe un regulament pentru alocarea acestor sume, regulament ce va fi aprobat în ședința de plen din luna decembrie.

Stimulentele se vor acorda acelor salariați care, în opinia echipei de conducere a spitalelor, lucrează în secțiile care sunt devaforizate sau a căror situație este una vulnerabilă, cum este cazul celor la început de carieră, medicilor veniți din alte orașe, că tot s-a discutat că ar trebui să asigurăm locuințe de serviciu, ca să nu mai plece.

Nu le vom spune noi cui să dea, să dea mai mult la o secție, mai puțin la alta sau anumitor persoane. Managerul știe foarte bine unde este nevoie de astfel de stimulente financiare. Decizia va fi luată de Comitetul Director, cu aprobarea Consiliului de Administrație, a precizat Adrian Veștea.

Împărțirea banilor va ține cont de numărul de linii de gardă, numărul de paturi și numărul de angajați. Potrivit directorului executiv al Direcției de Sănătate și Asistență Medicală a CJ, Adelina Văsioiu, la cele șase unități medicale din subordinea Consiliului Județean sunt 34 de linii de gardă aprobate, 2.352 de paturi și 4.220 de posturi.

Ținând cont de aceste criterii, din suma menționată 48% va reveni Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, 16% Spitalului de Psihiatrie și Neurologie, câte 14% Spitalului de Obstetrică și Ginecologie și Spitalului Clinic de Copii și câte 4% la Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie.

Primele stimulente financiare vor fi acordate în luna decembrie, plenul CJ Brașov urmând să acorde suma de 40.000 de lei la rectificarea bugetară.

conform http://www.mytex.ro/

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply