Home / Actual / Săcele: Impozitele pe clădiri la persoane fizice rămân neschimbate. Ce se întâmplă cu firmele?

Săcele: Impozitele pe clădiri la persoane fizice rămân neschimbate. Ce se întâmplă cu firmele?

Impozitele şi taxele locale pentru 2017 au trecut prin filtrul votului Consiliului Local şi la Săcele.

Cele mai aprinse discuţii în plen au fost cele legate de impozitele pe clădiri, acolo unde, dacă la persoane fizice valorile au rămas neschimbate (2017 faţă de 2016), la persoanele juridice situaţia a fost alta.

Deşi prin vocea primarului Virgil Popa, executivul primăriei a propus o dublare a valorii de impozitare pentru 2017, faţă de 2016 la clădirile cu scop nerezidenţial aflate în proprietatea persoanelor juridice, această creştere de 100% a fost considerată prea mare de majoritatea consilierilor locali.

Consilierul local Laszlo Kristaly le-a vorbit celor prezenţi despre diversele modele de relaxare fiscal din alte ţări, relaxare fiscală ce aduce bunăstare economică, exact în contradicţie cu măsură propusă la Săcele de dublare a taxelor.

sterpuCiprian Sterpu, consilier PNL, le-a explicat că în judeţul Braşov, conform cifrelor statistice de la Registrul Comertului, doar 6% din firme sunt profitabile, iar în restul de firme lucrează 2 din 3 angajaţi, ceea ce măreşte riscul creşterii şomajului în Săcele în cazul măririi nejustificate a unor biruri locale.

Am reuşit prin amendamentele propuse să evităm o mare nedreptate pe care domnul primar Virgil Popa dorea să le-o facă agenţilor economici din Săcele.

În goană dumnealui după bani pentru bugetul local, domnul primar a uitat că niciodată mărirea de taxe şi impozite nu duce la creştere economică, ci din contră, la stagnare şi regres.

Mă bucur că 13 consilieri din 19 au avut înţelepciunea să nu împovăreze suplimentar firmele din Săcele!

Ciprian Sterpu – Consilier PNL Săcele

Şi viceprimarul Géczi Gellért a avut o intervenţie pe subiect, acesta considerând că trebuie introdus şi la Săcele în viitor un ajutor de minimis pentru contribuabili, acest ajutor urmând a fi calculat după o schemă.

În final, ambele propuneri de creşteri de taxe şi impozite pentru persoanele juridice au fost amendate de consilieri şi votate pentru 2017 exact la valoarea din 2016.

Pentru o corectă informare ataşăm şi o secventă din jurnalul de ştiri care a acoperit şi acest subiect delicat de la Săcele! 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply