Home / Actual / Dana Haralambie, cea mai bună performanță în Cupa Mondială, locul 18 în Rusia

Dana Haralambie, cea mai bună performanță în Cupa Mondială, locul 18 în Rusia

Dana Haralambie a fost la înălțime weekendul trecut în cele două etape de Cupă Mondială desfășurate în Rusia pe trambulina din Nizhny Tagil.

Săceleanca noastră a terminat prima etapă desfășurată sâmbătă pe locul 23, performanță ce i-a adus 8 puncte în clasamentul Cupei Mondiale. Dana s-a calificat fără probleme în manșa finală, după ce a sărit 83,5 metri în manșa inițială, urmând ca în a doua să zboare 86 de metri. Nu este prima oară când săritoarea din Săcele arată un progres în manșa secundă comparativ cu săriturile din prima jumătate a concursului, iar acest lucru poate fi dătător de speranță pentru competițiile următoare. Întrecerea a fost câștigată de norvegianca Maren Lundby, care izbutește astfel să oprească dominația supremă a Sarei Takanashi. Deși n-a avut parte de cea mai bună zi pe trambulină, japoneza a prins ultimul loc al podiumului, în timp ce austriaca Daniela Iraschko-Stolz a încheiat concursul pe locul 2.

Etapa de duminică a fost una foarte bună pentru Dana care a reușit să termine pe locul al 18-lea, cel mai bun rezultat din carieră în Cupa Mondială. Grație unor sărituri care au măsurat 91, respectiv 84 de metri, Dana și-a depășit vechiul record (locul 20) și a câștigat alte 13 puncte în clasamentul general al Cupei Mondiale.

Dana a plutit extraordinar în prima parte a concursului de duminică, aterizînd cu un metru de partea corectă a punctului de construcție al trambulinei, la 91 de metri. Și mai admirabil a fost faptul că, prin această prestație, săceleanca se afla în top 10 la pauza dintre manșe, făcându-și loc astfel în elita intermediară a Cupei Mondiale feminine, din care fac parte fantastica Sara Takanashi, ca și talentatele Daniela Iraschko-Stolz ori Maren Lundby.

Partea a doua de etapă n-a adus o săritură la fel de bună, din nefericire, măsurând numai 84 de metri, dar a fost suficientă pentru a-i asigura el mai bun rezultat din carieră până în acest moment: locul 18 într-o etapă din Cupa Mondială, cu un punctaj de 202 de puncte! O performanță remarcabilă, obținută la vârsta de 19 ani, care poate sta la baza unor viitoare evoluții strălucite.

Se trage linie după primele 4 etape ale sezonului feminin, iar Sara Takanashi conduce clasamentul general cu 360 de puncte. Daniela Iraschko-Stolz o urmează, cu 250 de puncte, iar top 3-ul este conturat de surpriza acestui debut de stagiune, japoneza Yuki Ito, cu 242 de puncte. În acest clasament, Dana ocupă locul 18, cu 38 de puncte! 

Felicitări Dana Haralambie și antrenorului Magdo Csaba!

sursa: telemarcu.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply