Home / Administratie / Dâmbu Morii aparţine oficial de Predeal de la 23 iunie?

Dâmbu Morii aparţine oficial de Predeal de la 23 iunie?

În 2012, primarul Predealului Liviu Cocoş a iniţiat demersurile pentru a se clarifica situaţia acestei localităţi, ţinând cont că aparţinuse dintotdeauna Predealului şi nu ar fi avut ce să caute la Săcele. Această incertitudine nu a fost deloc benefică pentru localnici, iar principala lor nemulţumire era legată de calitatea apei, care nu mai era deloc potabilă şi era plină de mâl. Demersurile ca Dâmbu Morii să figureze şi în acte la Predeal nu au fost deloc uşoare, în principal, din cauza birocraţiei, şi au însemnat o serie de discuţii cu Prefectura Braşov, Oficiul de Cadastru, dar şi cu Apele Române.
Pot spune că am făcut eforturi supraomeneşti pentru a clarifica situaţia administrativ-teritorială a Dâmbului Morii. A fost nevoie de foarte multe demersuri, pentru ca întreg perimetrul localităţii care a figurat în conformitate cu Legea 2/1968 la Predeal, să revină la Predeal. A fost nevoie să cartografiem întreaga zonă cu o dronă, dar şi să prezentăm argumente solide, că Dâmbu Morii este al Predealului, nu al Săcelelor sau Braşovului, care îl revendicau pe nedrept. Am reuşit să finalizăm aceste demersuri abia luna aceasta. Fără să clarificăm această problemă, noi nu am putut face nici o investiţie la Dâmbu Morii, pentru că nu ar fi fost legală
a subliniat Liviu Cocoş, primar oraşul Predeal
Acesta a precizat că marţi, 23 iunie, au fost finalizate toate procedurile,  iar Dâmbul Morii este oficial al Predealului. „Este o discuţie mai veche şi le-am cerut administraţiilor din Săcele şi Predeal să îşi clarifice delimitarea administrativ – teritorială, pentru că şi noi am fost în control alături de Garda de Mediu, atât în ceea ce priveşte apa de la robinetele localnicilor, cât şi în ceea ce priveşte curăţenia de pe pârâul Timiş. Fiind această incertitudine, nu aveam pe cine amenda pentru neregulile constatate. Deocamdată, Prefectura nu a primit o înştiinţare oficială cu privire la stabilirea noilor limite administrativ – teritoriale, dar mă bucur că situaţia s-a rezolvat într-un final”, a explicat prefectul Braşovului, Mihai Mohaci.
Zona Dâmbu Morii aparţine unităţii administrativ-teritoriale Predeal din anul 1968, fiind supusă unui transfer către administraţia Săcele în urma unui protocol semnat între Predeal, Săcele şi Braşov. Acest protocol nu are însa valoare de decizie definitivă, el fiind nefinalizat într-o hotărâre de guvern conform legii, deoarece orice modificare de UAT (unitate administrativ teritorială) se poate face doar în urma unui referendum local, ce nu a avut loc.
sursa principala articol: bzb.ro

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply