Home / Actual / RAT Braşov introduce biletul valabil 50 de minute

RAT Braşov introduce biletul valabil 50 de minute

Începând cu data de 1 iulie, Regia Autonomă de Transport Braşov (RAT Braşov) introduce călătoria pe unitate de timp, respectiv o călătorie va fi valabilă 50 de minute indiferent de câte mijloace de transport schimbi în acest interval.
Valabilitatea călătoriei pe bază de bilet va fi de 50 de minute de la validare, timp în care călătorul va putea să schimbe vehicule sau linii, să se transbordeze în orice staţie şi să folosească orice mijloc de transport care aparţine RAT Braşov, cu excepţia liniei 20

a precizat Cristian Radu, directorul RAT Braşov. Hotărârea privind introducerea taxării pe unitate de timp a fost adoptată de către Consiliul Local Braşov în şedinţa de la finele lunii martie.

Citeşte şi despre soluţia pentru transportul în comun din Săcele!

Preţul unei călătorii va rămâne de 2 lei, respectiv 1 leu pentru pensionari. Propunerea de introducere a unui astfel de sistem de tarifare a fost făcută de mai mulţi ani, dar infrastructura de taxare nu o permitea. RAT Braşov a demarat un program ce vizează revizia tuturor validatoarelor instalate în mijloacele de transport în comun, dar şi de instruire a personalului cu privire la obligativitatea verificării, înainte de ieşirea pe traseu, a calităţii imprimării realizate de validatoare, astfel încât data şi ora înscrise pe tichet să fie vizibile.

Implementarea sistemului de e-ticketing va elimina o serie întreagă de inconveniente încă din acest an, deoarece aparate noi de validare a călătoriilor vor fi montate în mijloacele de transport în comun

a explicat ing. Cristian Radu.

 În conformitate cu hotărârea Consiliului Local din martie, abonamentele lunare pe o linie, pe două sau pe toate liniile se vor majora cu câte un leu, iar cele reduse cu 50% pentru elevi şi studenţi cu câte 50 de bani. Abonamentele vor fi de fapt nişte carduri, care vor putea fi reîncărcate şi se vor putea achiziţiona gratuit prima oară. „Cardurile PVC personalizate achiziţionate ulterior cât şi cele nepersonalizate se achită  de către beneficiar la valoarea de 5 lei”, se arata în propunerea RAT cu privire la planul tarifar.

 Totodată, în conformitate cu aceste propuneri, ar urma să fie introdus şi abonamentul anual pe toate liniile, al cărui preţ ar fi de 980 de lei, respectiv peste 80 de lei pe lună, faţă de 125 de lei cât este cel lunar în prezent.

 conform articol Buna Ziua Brasov (bzb.ro)

Citeşte şi despre cum arată stema oraşului Săcele şi care sunt problemele cu ea

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply