Home / Actual / Comunicat al PPMT Săcele: ”Am stabilit pe cine susținem în cursa electorală în urma unui proces de gândire logică și rațională”

Dragi săceleni! În lumina ultimelor zile, credem că decizia organizației Săcele a Partidului Popular Maghiar din Transilvania are nevoie de explicații.

Să începem de la situațiile electorale recente din Săcele, să vedem cifrele 2012 și 2016!

Este clar că această situație actuală nu este baza unui conflict intre partidele maghiare, ci logica alegerilor cu un singur tur: primarul localitătii va fi cel care obține cele mai multe voturi în singurul tur.

Gellért Géczi, candidatul pentru Primarie al aliantei UDMR și PPMT, a primit în 2012 cu 44% mai puțin decât primarul câștigător de atunci Radu Nistor. Aceasta însemna 1725 de voturi.

În 2016, când Géczi Gellért și UDMR au concurat singuri, fără PPMT (fără un acord politic, Partidul Popular nu a participat la acele alegeri), a primit cu 31% mai puțin decât primarul câștigător de atunci Virgil Popa.

Această diferență însemna 1122 de voturi, deci nu au fost doar câteva voturi.

Au fost 9 candidați în 2012, 7 candidați în 2016, acum sunt 9 candidați din nou în 2020, 2 dintre ei maghiari (Géczi Gellért și Czech Emil).

Matematica și statisticile arată că în 2020 nu există nicio șansă de a avea un primar maghiar după alegerile din 27 septembrie.

Prin urmare, procesul de gândire logică și rațională duce la concluzia că cel mai bun candidat ar trebui susținut.

Organizația Sacele a Partidului Popular Maghiar din Transilvania apreciază că acesta este Ciprian Sterpu, de la PNL, singurul ce-l poate concura cu succes pe candidatul Virgil Popa cu PSD!

conform comunicat PPMT Săcele

Tisztelt Négyfalusiak!

Az elmúlt napok történései tükrében azt gondoljuk, hogy némi magyarázatra szorul az Erdélyi Magyar Néppárt négyfalusi szervezetének döntése. Induljunk ki a közelmúlt négyfalusi választási helyzeteiből, vizsgáljuk meg a 2012-es és 2016-os számokat!

Így egyértelműen látszik, hogy ez a mostani helyzetnek nem egy magyar–magyar konfliktus az alapja, hanem az egyfordulós választások logikája: az lesz a település polgármestere, aki az egyetlen forduló legtöbb szavazatszámát szerzi meg.

Géczi Gellért, a magyar összefogás (RMDSZ és Néppárt) polgármester jelöltjeként 2012-ben 44%-kal kapott kevesebbet, mint az akkori nyertes polgármester, Radu Nistor. Ez 1725 szavazatot jelentett.

2016-ban, amikor Géczi Gellért és az RMDSZ önállóan indult, a Néppárt nélkül (kiegyezés hiányában a Néppárt nem vett részt azokon a választásokon), 31%-kal kapott kevesebbet, mint az akkori nyertes polgármester, Virgil Popa. Ez a különbség 1122 szavazatot jelentett, tehát nemcsak pár szavazaton múlott.

2012-ben 9 jelölt volt, 2016-ban 7 jelölt volt, most 2020-ban ismét 9 jelölt van, közülük 2 magyar (Géczi Gellért és Cseh Emil).

A matematika és a statisztika azt mutatja, hogy 2020-ban semmi esélye annak, hogy magyar polgármestere legyen Négyfalunak a szeptember 27-iki választásokat követően.

Így a logikus és racionális gondolatmenet arra enged következtetni, hogy a legjobb jelöltet kell támogatni. Az Erdélyi Magyar Néppárt négyfalusi szervezete úgy értékeli, hogy a két esélyes jelölt közül ez Ciprian Sterpu, a PNL részéről, semmiképpen sem a PSD-s Virgil Popa!

Az EMNP négyfalusi szervezete

Astăzi despre siguranța cetățeanului, iluminatul public și cartierele săcelene. Fiți alături de noi pe 27 septembrie pentru a demonstra împreună că și la Săcele #sepoate ✌️💙💛

Publicată de Ciprian Sterpu pe Miercuri, 16 septembrie 2020

Al treilea! Încă un partid îl susține pe Ciprian Sterpu, candidatul PNL pentru Primăria Săcele.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia