Home / Actual /  Complexul de Reabilitare Școlară Brădet beneficiază de apă caldă și încălzire generate prin captarea energiei solare.

 Complexul de Reabilitare Școlară Brădet beneficiază de apă caldă și încălzire generate prin captarea energiei solare.

ViitorPlus, in parteneriat cu Fundatia Sera si DGASPC Brasov, cu sprijinul finaciar oferit de compania Electrica, au dotat cu 4 colectoare solare Complexul de Reabilitare Scolara Bradet, din judetul Brasov.

In prezent, 65 de copii cu diferite deficiente, gazduiti de acest Complex, beneficiazde apa calda si incalzire generate prin captarea energiei solare.

Folosirea energiei solare, energie curata, regenerabila, va scadea consumul de lemne utilizate pentru incalzirea Complexului. Asadar, vor scadea si emisiile de CO2, gaze cu efect de sera care contribuie la poluarea atmosferei si la accentuarea schimbarilor climatice. In acelasi timp, incalzirea cu energie solara va aduce si o economie la facturile pentru incalzire.

In prima etapa a proiectului, 50 de voluntari, angajati ai companiei  Electrica, au mers la Bradet si au construit colectoarele solare, sub indrumarea facilitatorilor de la ViitorPlus. Au lucrat in echipe, cu drag pentru copiii cu deficiente pe care urmau sa-i ajute, terminand constructia colectoarelor intr-un timp mai scurt decat se estimase initial.

Cea de-a doua etapa a proiectului a presupus contractarea unui inginer de instalatii pentru realizarea proiectului tehnic necesar racordarii celor 4 colectoare solare la sistemul de incalzire a cladirii. In cea de-a treia etapa au fost facute achizitiile de materiale (boiler, automatizari, tevi, sisteme de prindere s.a.), contractarea firmei pentru montaj si montarea efectiva a echipamentelor.

Pana acum, acestea au fost donate pentru copiii de la SOS Satele Copiilor Bucuresti, pentru elevii gazduiti in caminul Liceului Teoretic „Gheorghe Sincai” din Zalau si pentru copiii cu deficiente de la Complexului de Reabilitare Scolara Bradet.

sursa: ecomunicate.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply