Home / Actual / Companiile BioNtech și Pfizer lucrează la un vaccin antiCOVID-19 cu eficacitate testată de 90%

Companiile BioNtech și Pfizer lucrează la un vaccin antiCOVID-19 cu eficacitate testată de 90%

Veste excelentă din sănătate!

Vaccinul anti-COVID19 este foarte aproape de a fi gata, va fi produs în Uniunea Europeană, iar România va avea acces rapid la el.

Companiile BioNtech (Germania) și Pfizer (SUA) au anunțat astăzi că vaccinul la care lucrează s-a dovedit eficace la 90% din pacienții testați.

Aceasta este deja a treia fază de testare a vaccinului candidat. Datele studiului urmează a fi acum verificate de Agenția Europeană a Medicamentului.

Vaccinul dezvoltat de Biontech și Pfizer a beneficiat de cofinanțare europeană prin programele Orizont 2020, InnovFin și prin Fondul European pentru Investiții Strategice. Astfel, dacă vaccinul candidat se va dovedi un succes, acesta va reprezenta un succes și al politicilor Uniunii Europene.

Vestea cea mai bună este că România și celelalte state membre ale Uniunii Europene vor avea acces rapid la acest potențial vaccin.

Comisia Europeană și țările europene se află în negocieri intense cu Grupul Biontech/Pfizer și există deja un acord de principiu pentru un contract privind achiziția a circa 300 de milioane de vaccinuri.

Noi măsuri menite pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus intră în vigoare de luni

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia