Home / Actual / Și-au primit răsplata? PSD și UDMR au bătut palma pentru încă 4 ani de “gellerismo-geczisme”* la Săcele

Și-au primit răsplata? PSD și UDMR au bătut palma pentru încă 4 ani de “gellerismo-geczisme”* la Săcele

Explicație: “Gellerismo-geczisme” este o expresie folosită adesea de consilierul PSD și directorul Liceului Teoretic ”George Moroianu” domnul Gheorghe Munteanu cu care acesta caracterizează ieșirile publice și opiniile/ideile politicianului local Gellert Geczi.

UDMR-istilor li se întoarce un mare serviciu făcut PSD la locale

Candidatura la primarie a domnului Gellert Geczi a fost un gest politic calculat în tandem cu PSD. Dacă până acum exista doar o bănuiala publică, după ce acesta și-a primit răsplata politică (postul de viceprimar) totul a devenit public și (ne)asumat de cele două partide UDMR și PSD.

UDMR (sau PSD-ul unguresc, cum glumesc chibiții) și-a făcut datoria la locale și a încurcat PNL și pe candidatul acestui partid, Ciprian Sterpu.

Atunci, printr-un gest politic egoist asumat sub pretextul reprezentarii etniei maghiare, Gellert Geczi a refuzat parteneriatul cu PNL, prin care trebuia să susțină un candidat al dreptei și astfel i-a facilitat victoria lui Virgil Popa de la PSD.

Pe surse, Virgil Popa chiar l-a felicitat pentru candidatură pe ”competitorul” său de la UDMR într-o discuție din perioada electorală. 

Ca să înțelegeți “nivelul” electoral de la Săcele, astfel de mesaje de felicitare au fost îndreptate către mai mulți competitori electorali din cursa pentru primar, toți niște veritabili iepuri meniți să rupă voturi de pe zona de dreapta.

Cifrele și matematica nu mint!

Virgil Popa a câștigat alegerile la o diferență de 302 voturi fața de locul 2, Ciprian Sterpu. Cum candidatul UDMR a obținut puțin peste 1000 de voturi, lesne de înțeles că această candidatura nu s-a dorit decât o mână de ajutor dată indirect PSD-ului.

Sigur, reprezentanții UDMR vor alerga la tastaturi să scrie că ceea ce spunem aici este FAKE, dar cifrele nu mint, iar logica noastra este una intuitiv corectă.

Sunt maghiarii din Săcele multumiți de rezultat, știind puteau avea un tandem PNL-UDMR (de centru-dreapta) și s-au trezit cu unul PSD-UDMR? Un răspuns îl ofera chiar un locuitor din municipiu care a postat un mesaj edificator:

”În opinia mea pentru comunitatea maghiară era destul de important să avem mai degrabă un primar PNL tânâr și cu idei bune decât actualul primar. Totuși ne-ați spus (n.r este vorba de Gellert Geczi) că matematic există șansă de a avea un primar maghiar, astfel am mers pe deviza pentru mine asta ar fi cel mai bun cu asta votez, cu asta mă identific. Ok, dar matematica, sau alegerile ne-au arătat că de fapt nu vom avea primar maghiar. Acum încercați să învârtiți matematica în așa fel încât să avem măcar un viceprimar maghiar, sunt conștient că pentru comunitatea maghiară acest lucru este important, dar în opinia mea nu cu orice preț.” (M.K)

Da, stimati reprezentanți ai comunității maghiare din Săcele! Candidatul UDMR la Primăria Săcele mergea prin oraș și VĂ MINȚEA (așa rezultă din declaratia de mai sus) cu zâmbetul pe buze că ”matematic există șansă de a avea un primar maghiar”.

Mâine vă oferim alte dovezi ale trădarii electoratului maghiar din Săcele de către reprezentanții UDMR și cum se fac din nou jocurile PSD-ului!

PSD și UDMR și-au oficializat astăzi ”mariajul” politic de la Săcele. Au votat cot la cot pentru viceprimar!

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia