Home / Actual / Noi măsuri menite pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus intră în vigoare de luni

Noi măsuri menite pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus intră în vigoare de luni

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat noi măsuri pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus:

▪️Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, devine obligatorie la nivel național în toate spațiile publice deschise și închise

▪️Munca de acasă devine obligatorie: „Toate instituțiile publice, precum și toți operatorii economici publici sau privați să aibă obligația organizării activității și desfășurării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde specificul activității nu permite acest lucru, să se organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în cel puțin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin 2 ore”.

▪️Școlile și grădinițele trec exclusiv la cursuri online.

▪️Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00 este interzisă, cu mici excepții: deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asistența medicală, deplasarea din motive justificate. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația deserviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

▪️Interzicerea desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

▪️Suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor. Se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

▪️Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private trebuie să-și organizeze și desfășoare activitatea în intervalul orar 05.00 – 21.00. Excepție vor face cei care fac livrări la domiciliu, farmaciile și benzinăriile.

Primele tablete școlare achiziționate de către Ministerul Educației și Cercetării au ajuns și la elevii săceleni

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia