Home / Actual / Primele tablete școlare achiziționate de către Ministerul Educației și Cercetării au ajuns și la elevii săceleni

Primele tablete școlare achiziționate de către Ministerul Educației și Cercetării au ajuns și la elevii săceleni

Din totalul de 250.000 de tablete achiziționate (sau în curs de achiziționare) de către Ministerul Educației și Cercetării, Inspectoratul Școlar Județean Brașov a solicitat în luna mai a acestui an un număr de 7.751 de tablete.

Inspectoratul Scolar Judetean a facut precizarea că față de necesarul de 7.751 conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii a dispus suplimentarea cu aproximativ 500 de bucăți pentru județul Brașov, în vederea rezolvării situațiilor urgente.

Și la școlile din Săcele vor ajunge o parte din necesarul de tablete. Astfel, Liceul Tehnologic ‘Victor Jinga’ Săcele va primi 88 de tablete, Liceul Teoretic ‘George Moroianu’ Săcele 79 de tablete, Liceul Teoretic ‘Zajzoni Rab Istvan’ Săcele 14 tablete, Școala Gimnazială Nr. 1 Săcele 44 tablete, Școala Gimnazială Nr. 4 ‘Frații Popeea’ Săcele 64 tablete
si Școala Gimnazială Nr. 5 Săcele 500 de tablete.

”Cu siguranță necesarul de tablete, aici la Săcele, este mult mai mare.

De aceea voi propune primarului Virgil Popa să inițieze un proiect de hotărâre în Consiliul Local prin care și autoritatea locală să achiziționeze o parte din aceste dispozitive atât de necesare elevilor săceleni.

Sunt sigur că vom găsi un ecou favorabil la conducerea municipiului nostru” 

Ciprian Sterpu, consilier judetean si presedintele PNL Săcele

In aceste zile vor fi distribuite tabletele unităților școlare din județ aflate în scenariul roșu, urmând ca diferența să ajungă și în restul unităților școlare până cel mai târziu miercuri, 4 noiembrie.

Tabletele primite respectă toate specificațiile tehnice impuse în vederea utilizării lor de către elevi pentru susținerea orelor on-line și conexiune la internet prin intermediul abonamentelor de date mobile 4G pe doi ani.

Totodată, din punct de vedere software, acestea sunt limitate la utilizarea doar în scopuri educaționale, pe platformele dedicate.

Ciprian Sterpu, președinte PNL Săcele: ”Pentru postul de viceprimar credem că dorința exprimată prin vot a săcelenilor trebuie să fie respectată”

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia