Home / Actual / Ciprian Sterpu, președinte PNL Săcele: ”Pentru postul de viceprimar credem că dorința exprimată prin vot a săcelenilor trebuie să fie respectată”

Ciprian Sterpu, președinte PNL Săcele: ”Pentru postul de viceprimar credem că dorința exprimată prin vot a săcelenilor trebuie să fie respectată”

În spațiul public din Săcele circulă foarte mult întrebarea: Cine va fi Viceprimar?

În teorie, răspunsul ar trebui să fie unul ușor: Viceprimar din partea PNL Săcele.

De ce? Pentru că este cea mai puternică forță politică din oraș, chiar dacă nu a câștigat și alegerile pentru Primar.

Grupul PNL din Consiliul Local are 9 consilieri, urmat de cel al PSD cu 7 consilieri și cel al UDMR cu doar 3 consilieri.

Astfel, cu un viceprimar liberal la Săcele s-ar respecta dorința electoratului, așa cum a fost exprimată la alegerile din 27 septembrie.

Ar fi o premieră pentru Săcele ca logica și dorința electoratului să primeze în fața alianțelor de conjunctură sau a intereselor personale.

E adevărat că este nevoie de votul majorității consilierilor pentru alegerea viceprimarului, dar, așa cum știm, aceste majorități se formează în mod obișnuit conjunctural și de cele mai multe ori în contradicție cu ce își doresc cetățenii. Sunt alianțe între persoane și interese care nu țin cont de ideologia partidelor.

Nu ne este clar de ce cineva care a fost demis o dată după câteva scandaluri și momente penibile și-ar dori înapoi aceelași job, în exact aceleași condiții ca în momentul în care a părăsit funcția. L-am nominalizat aici pe Gellert Geczi, cel care probabil își dorește funcția mai mult pentru el și prestigiul personal.

Până la urma vorbim despre același primar și viceprimar (???) ca în august 2016, dar și despre un alt rezultat al UDMR care arată în 2020 o pierdere constantă a electoratului de etnie maghiară în această formațiune. Iar hemoragia acestui partid ce nu a intrat în Consiliul Județean Brașov va continua și la alegerile parlamentare, asta deoarece etnicii maghiari din Săcele nu mai doresc intelegeri cu PSD-ul! (despre acest aspect vom mai discuta indiferent de rezultatul votului pentru viceprimar).

Rezultatele de la alegerile locale au demonstrat că UDMR nu este reprezentantul EXCLUSIV al comunității maghiare, iar faptul că cetățeni de etnie maghiară au ales să candideze pe listele altor partide este un semn de normalitate, doar apartenența etnică nefiind un criteriu pentru care cetățenii să fie reprezentați.

Din păcate, discuțiile dintre PNL și UDMR la Săcele sunt blocate în acest moment de dorința ambelor formațiuni politice de a nominaliza un viceprimar.

Este timpul ca funcția de Viceprimar al Municipiului Săcele să fie în conformitate cu rezultatul alegerilor. Deasemenea, poate ce ar trebui să primeze mai mult, este și pregătirea profesională și experiența.

PNL Săcele are atât consilieri locali cu ștate vechi (doi dintre ei deja la al treilea mandat) cât și oameni care au lucrat efectiv în administrația locală a muncipiului nostru și care au cunoștințe reale despre problemele oamenilor și despre mecanismele de rezolvare a acestora.

Un plus la acestea îl reprezintă și cunoașterea pregătirii și capacității personalului din Primăria Săcele și felul în care activitatea acestora poate fi eficientizată.

În final, îi asigurăm pe săceleni că propunerea noastră va avea substanță, calitate și va fi una greu de refuzat!

Ciprian Sterpu – Președinte al PNL Săcele

Citește și despre Problemele pe care le are Marius Dunca, senatorul PSD de Brașov

Noii consilieri locali săceleni au depus jurământul

 

citeste și despre Problemele pe care le are Marius Dunca, senatorul PSD de Brașov

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia