Home / Actual / Compania Apa Brașov anunță investiții de peste 35 de milioane de euro în beneficiul săcelenilor

Compania Apa Brașov anunță investiții de peste 35 de milioane de euro în beneficiul săcelenilor

INVESTIȚII DE PESTE 35 MILIOANE DE EURO ÎN BENEFICIUL LOCUITORILOR DIN SĂCELE

Compania Apa Brașov își dorește ca toți cetățenii din localitățile cuprinse în proiectul pe care urmează să îl implementeze să fie bine informați pe tema investițiilor în infrastructura de apă și canalizare.

Programul Operațional de Infrastructură Mare și Programul Operațional de Dezvoltare Durabilă sunt cele două instrumente prin care accesăm fondurile necesare dezvoltării infrastructurii de apă și canalizare în 13 localități din județ, motiv pentru care am organizat această campanie de informare.

În Săcele, infrastructura de apă va fi extinsă și reabilitată, pe o lungime de aproximativ 50 de km, pe un număr de 76 de străzi.

De asemenea, vor fi realizate lucrări și pentru extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare, pe o lungime de aproximativ 50 de km, pe un număr de 87 de străzi.

În plus, vor mai fi realizate următoarele:

  • 1 stație de clorinare în zona Carierei – Bunloc
  • 4 stații noi de repompare (pe străzile Izvoarelor, Narciselor, Livezii)
  • Sistem SCADA
  • Aducțiuni de apă, pe o lungime de 3,83 km
  • 5 stații de pompare a apei uzate
  • Conducte de refulare, pe o lungime de 1,4 km

Valoarea totală estimată a lucrărilor, pentru localitatea Săcele, este de 35,67 milioane de euro, fără TVA.

Reamintim că, aceste investiții fac parte din „Proiectul regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Brașov / Regiunea Centru”.

Localitățile care vor beneficia de investiții prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare și a Programului Operațional de Dezvoltare Durabilă sunt: municipiile Brașov, Săcele, Codlea, orașele Rupea, Ghimbav, comunele Hoghiz, Prejmer, Hărman, Feldioara, Hălchiu, Sânpetru, Bod și Homorod.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 250 de milioane de Euro.

Conform bugetului propus de Popa Virgil, autovehiculele primăriei vor putea consuma carburant de aproximativ 200.000 de lei în 2022

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia