Home / Actual / Ciucaș, masiv de poveste. Fotografii vechi, dar minunate din acești munți.

Ciucaș, masiv de poveste. Fotografii vechi, dar minunate din acești munți.

Principala cale de acces spre Masivul Ciucaș este pe drumul naţional Ploieşti-Braşov (DN 1A), care traversează parcul în partea de Sud-Vest a acestuia, prin cel mai pitoresc sector rutier al acestui drum cuprins între km 132 şi 167.

In partea de Nord, accesul este posibil
pe drumul comunal modernizat Brădet-Vama Buzăului desprins din drumul naţional Braşov-Buzău (DN10).

O cale secundară de acces în parc, dar nerecomandată autovehiculelor, este pe Valea Zizinului, pe drumul comunal degradat Braşov–Tarlungeni-Zizin-Vama Buzăului.

 

Culmea Ciucaș reprezintă compartimentul nordic, atingând înălțimea maximă în Vârful Ciucaș (1954 m), iar culmea Bratocea reprezintă componenta sudică, întinzându-se pe mai bine de 5 km.

Principalele locuri de cazare și puncte de acces în masiv sunt reprezentate de Stațiunea Cheia, Cabana Muntele Roșu și Cabana Ciucaș la care se poate ajunge prin Pasul Bratocea dinspre Brașov.

Stațiunea Cheia dispunea de două hoteluri și numeroase pensiuni, iar Complexul Muntele Roșu cuprindea cabana inițială, construită în 1948 și cabana Bujorul Roșu plus o sală de discotecă, lângă care este amplasată cabana Silva și o stație seismică.

Fosta cabană “Alexandru Vlahuță” (cunoscută acum sub numele de “Cabana Ciucaș”) a fost complet refăcută pe același amplasament de pe Muntele Chirușca.

Accesul se face pe un drum pietruit care urmează pârâul Berii, dar este accesibil în ultima sa parte doar pentru autoturisme cu tracțiune integrală.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply