Home / Actual / Ciprian Sterpu, consilier județean: ”Am propus și va deveni realitate. Vom avea Centru de Aport Voluntar la Săcele”

Ciprian Sterpu, consilier județean: ”Am propus și va deveni realitate. Vom avea Centru de Aport Voluntar la Săcele”

Consilierii locali au aprobat la sfârșitul săptămânii trecute un proiect de hotărâre privind implementarea proiectului ”Înființarea și dotarea unui centru de colectare prin aport voluntar în municipiul Săcele”, în vederea obținerii de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C3/S/I.1.A, Componenta C3 – Managementul deșeurilor.

”Este un prim pas administrativ spre implementarea unui astfel de centru la Săcele.

Chiar dacă administrația nu a reușit să prindă primul apel pe aceste proiecte, nu este târziu nici acum și sunt bucuros că în curând săcelenii vor avea unde să ducă deșeurile de mari dimensiuni. Și asta GRATUIT!”

Am solicitat acest CAV pentru săceleni înca din decembrie 2021 și el va deveni realitate.

Ciprian Sterpu, consilier județean PNL Săcele

De altfel, au trecut peste 14 luni de la prima solicitare publică (foto jos – 20 dec 2021), cam de atât a avut nevoie administrația de la Săcele ca să pregătească niște hârtii, iar ”terenul necesar” urmează a fi identificat conform declarației edilului Popa Virgil din plenul Consiliului Local.

Conform anuntului administrativ, activitățile propuse prin proiect vor cuprinde investițiile necesare înființării și dotării unui centru de colectare prin aport voluntar ce vor asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri (exemplu – deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, etc.).

Înființarea și dotarea unui centru de colectare prin aport voluntar la nivelul Municipiului Săcele, este în conformitate cu Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor în Judeţul Braşov 2020-2025 și va fi amplasat pe raza administrativă a unității administrativ teritoriale respectând prevederile Ordinului Ministrului Sănătății nr.119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației, cu modificările și completările ulterioare.

Oare pe ce anume? Conducerea de la Săcele a ”topit” deja 13,5 milioane de lei din împrumutul de 40 de milioane – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia