Home / Actual / Centrul „Ghiocelul” din cadrul Complexului de Reabilitare Școlară Brădet-Săcele va fi închis. Iata de ce!

Centrul „Ghiocelul” din cadrul Complexului de Reabilitare Școlară Brădet-Săcele va fi închis. Iata de ce!

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov își dorește să închidă, în următoarea perioadă, ultimele centre de tip rezidențial mari, urmând să pună accentul pe dezvoltarea de servicii de sprijin în comunitate, pe creșterea numărului de asistenți maternali profesioniști și de construire de căsuțe de tip familial, anunta mytex.ro

Centrele care vor fi închise sunt: „Ghiocelul” din cadrul Complexului de Reabilitare Școlară Brădet-Săcele, „Azur” din cadrul Complexului de Servicii Victoria, „Floare de Colț“ din cadrul Complexului de Servicii Făgăraș, „Alice”, „Aurora”, „Albina” și „Speranța”, ultimele patru din cadrul Complexului de Servicii „Măgura” Codlea, în care sunt instituționalizați 248 de copii.

Pentru punerea în aplicare a planului de închidere a centrelor rezidențiale clasice din subordine, DGASPC Brașov are nevoie de sprijinul autorităților locale, în vederea identificării și alocării de spații pentru construirea căsuțelor de tip familial și a centrelor de zi pentru acordarea de servicii de sprijin în comunitate.

Intreaga știre aici! Mytex.ro

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply