Home / Actual / Cărturarul săcelean George Moroianu, comemorat într-o ceremonie restrânsă la Săcele
sursa foto Facebook

Cărturarul săcelean George Moroianu, comemorat într-o ceremonie restrânsă la Săcele

Sâmbătă, 6 februarie, la împlinirea a 76 de ani de la trecerea la cele veșnice, cărturarul săcelean George Moroianu a fost comemorat printr-o manifestare restrânsă organizată de Liceul Teoretic ”G. Moroianu”.

Astfel, la bustul amplasat pe bulevardul care îi poartă numele, în prezența conducerii Liceului Teoretic George Moroianu, a reprezentantilor Primăriei Municipiului Săcele și a reprezentanților asociațiilor culturale săcelene , a avut o loc o depunere de coroane, urmată de slujba de pomenire a cărturarului săcelean.

George Moroianu (1870 – 1945) s-a născut în Satulungul Săcelelui și a fost unul din artizanii Unirii de la 1918.

La doar 22 de ani, în anul 1892, pe când era student la Paris, înființează o secție a ”Ligii pentru unitatea culturală a românilor”.

A făcut studii economice și politice la Anvers, Paris și Tubingen, iar în anul 1918 a fost consilier tehnic principal al delegaţiei române la Conferinţa de pace de la Paris.

A devenit apoi profesor și rector la Academia de Înalte Studii Comerciale şi Industriale din Cluj.

Entitate subordonată primarului Virgil Popa, Poliția Locală nu apară interesele cetățenilor săceleni?

Un mijloc de transport autobasculant prins când arunca gunoi în Săcele. Primăria spune că deșeurile provin din altă localitate

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia