Home / Actual / “Carpath Rogaining Trophy”, o premieră în sportul românesc cu participare săceleană

“Carpath Rogaining Trophy”, o premieră în sportul românesc cu participare săceleană

Sâmbătă 23 septembrie în Poiana Brașov, Clubul Sportiv Transylvania Rogaining Brasov în colaborare cu Clubul Sportiv Babarunca Săcele au organizat Carpath Rogaining Trophy, prima competiție oficială de Rogaining organizată în România.

Ce este Rogaining-ul?

Această disciplină sportivă deosebit de apreciată în marea majoritate a țărilor lumii nu a fost până la această competiție practicată oficial în Romania. Rogainingul s-a născut în 1975 în Australia și în scurt timp și-a câstigat mulți simpatizanți.

Concurenții sunt grupați în echipe de 2-5 persoane si trebuie să atingă într-un timp dat cât mai multe puncte de control ajutându-se de o hartă.

Probele sunt foarte dure, proba clasică fiind de 24 de ore.

Carpath Rogaining Trophy a avut 2 probe, una de 5 ore pentru corporații și una de 8 ore pentru echipe de performanță.  După un parcurs extrem de dificil, pe un teren dur și periculos reprezentat de versantul nordic al Masivului Postavaru, concurenții parcurgând peste 45 de km și 2000 diferență  pozitivă de nivel însumată, locul 1 la proba de 8 ore s-a  decis la secunde între echipa brașovenilor Munteanu Mihai și Stețca Ioan și estonienii Ivanov Heno și Tennisberg  Targo.

Iată clasamentul final:

Cluburile organizatoare au fost sprijinite  de Primăria Brașov, Regia autonomă a pădurii Kronstadt, Serviciul Public Salvamont Brașov și de mai multe firme private din Brașov care au înțeles cât de important este acest eveniment pentru viața sportivă romînească.

Având încurajări puternice de la Federația Internațională de Rogaining componenții cluburilor organizatoare sunt deciși ca la anul să organizeze tot împreună prima cursă internațională de 24 de ore.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply