Home / Actual / Se scumpește energia electrică de la 1 octombrie. Prețul gazului se decide azi

Se scumpește energia electrică de la 1 octombrie. Prețul gazului se decide azi

 

Preţul energiei electrice va creşte pentru populaţie, de la 1 octombrie, cu 3,45 lei pe lună la un consum de 100 kWh, a anunţat Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). În ceea ce priveşte scumpirea gazelor, instituţia a amânat decizia pentru joi, deşi marţi vicepreşedintele ANRE Emil Calotă a anunţat o majorare de 6%.

Comitetul de reglementare al ANRE a decis, în şedinţa de marţi, majorarea preţului la energia electrică de la 1 octombrie, în medie, cu 3,45 lei pe lună pentru un consum de 100 kWh, a declarat Niculae Havrileţ, preşedintele instituţiei, potrivit Agerpres. Havrileţ a explicat că acest lucru înseamnă că, la un consum mediu de 100 de kWh/lună, factura va fi mai mare cu 3,45 de lei.

Niculae Havrileţ a mai precizat că ANRE a amânat pentru joi o decizie în privinţa majorării preţurilor la gaze. Marţi, preşedintele ANRE, Emil Calotă, prezent la lucrările Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, spunea că gazele se vor scumpi cu 6%, de la 1 octombrie.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply