Home / Actual / Avertisment Salvamont: Riscuri ridicate și în masivele Ciucaș și Piatra Mare

Avertisment Salvamont: Riscuri ridicate și în masivele Ciucaș și Piatra Mare

Chiar daca masivele Ciucas, Piatra Mare, Postavarul nu sunt cuprinse in evaluarile si avertizarile ANM, prin proximitatea lor cu zona monitorizata si totodata conformatia lor poate duce la aceleasi situatii ca in zonele testate si mentionate in buletinul nivologic ANM.

Cu atat mai mult in zonele impadurite, datorita cantitatilor mari de zapada “grea” cazuta exista riscul ca sa fie doboraturi si distrugeri in fondul silvic.

Acestea pot bloca punctual sau pe distante variabie accesul pe potecile turistice.

Efortul pentru deplasare este mult crescut in conditiile de zapada mare si grea.

Asigurati-va ca aveti pregatirea fizica necesara efortului, echipamentul adecvat (rachete de zapada/schiuri de tura) si cunostiintele necesare utilizarii lui in conditiile actuale, reserve de hrana si haine de schimb si nu in ultimul rand, amanati deplasarile in conditiile date in zone in care nu exista informatii certe despre conditiile poteciilor!

conform atentionare Salvamont

Știați că la Săcele vă puteți cununa și în aer liber? Iată tarifele pentru 2021, așa cum sunt propuse de Primăria Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia