Home / Actual / Atenţie! Se reduce viteza maximă de rulare în Braşov

Atenţie! Se reduce viteza maximă de rulare în Braşov

50În vara lui 2010, membrii Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei Braşov au decis majorarea limitei de viteză pe străzile principale din municipiul Braşov de la 50 km pe oră, la 60 km pe oră, şi chiar la 70 de km pe oră, pe tronsoanele cu două benzi pe sens de la intrările în oraş, în afară de intrarea dinspre Târgu-Mureş. Doar în interiorul cartierelor şi în zona unităţilor de învăţământ, s-a menţinut restricţia de viteză de 30 km/oră, iar în zona centrală şi în Şchei de 50 km/oră. La început, măsura a fost provizorie, dar de la începutul lui 2011, aceasta a fost bătută în cuie. Reprezentanții Poliției Rutiere au pus încă de anul trecut problema reducerii acestor limite de viteză, considerând că nici pietonii și nici bicicliștii nu sunt în siguranță în condițiile actuale de trafic.

La propunerea Poliției Rutiere, în ședința de marți a Comisiei de Circulație s-au analizat mai multe propuneri legate de circulația în municipiu. Astfel, reprezentanții Comisiei au decis, ca întâi de toate, înainte de a se scădea actualele limite de viteză permise pe străzile Brașovului, să se facă o analiză a trecerilor de pietoni din oraș, respectiv să fie desființate cele care nu se justifică, dacă sunt prea aproape unele de celelalte, dar și montarea unor sisteme de reducere a vitezei cum ar fi limitatoare sau benzi rezonatoare. De asemenea, s-a mai decis montarea de lămpi cu lumină galben intermitentă în zona trecerilor (care să fie funcționale pe tot parcursul zilei), iar pe străzile cu mai multe benzi de circulație și unde există posibilitatea, amenajarea de refugii pentru pietoni între sensurile de mers. Reprezentanții Primăriei au inițiat astfel de măsuri încă de anul trecut, înmulțindu-se limitatoarele de pe străzile principale, dar și amenajându-se scuaruri pentru pietoni.s

60km road signDupă ce se vor lua măsurile legate de siguranța pietonilor,  se va trece și la aplicarea noilor limite de viteză asupra cărora membrii Comisiei de Circulație au căzut de acord. Primele măsuri care se vor lua vor fi acelea de impunerea a unei limite de 30km/h pe anumite străzi din zona centrală, dar și din interiorul cartierelor, respectiv pe străzile secundare din zonele de reședință. De asemenea, pe străzile principale din municipiu nu se va mai putea depăși viteza de 50 km/h. În cazul zonelor de intrare din oraș, unde în prezent se poate circula cu 70 km/h, vor fi impuse noi limite. Pe Calea București se va putea circula cu 60 km/h de la intrarea de la Dârste până la sensul giratoriu de la Saturn. Pe strada Hărmanului se va circula cu 60 de km/h doar pe tronsonul de la intrarea în municipiu până la sensul giratoriu de la RAT, în prezent limita de 70 la oră fiind valabilă până la intersecția cu Vlahuță. Pe Calea Cristianului, până la trecea la nivel cu calea ferată, se va impune o limită de 60 km/oră, iar pe B-ul Griviței, se va păstra limita existentă de 60 la oră, de la intrarea în oraș, până la Pasajul Fartec. Totuși, există posibilitatea ca pe anumite zone de intrare în oraș să fie păstrată limita de 70 km/h, mai ales dacă este vorba de o zonă mai liberă, respectiv fără accese în lateral sau trafic pietonal.

(articol preluat de pe site-ul bizbrasov.ro, autor Ovidiu Vrancean)

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply