Home / Actual / 112 locuri în Săcele pentru elevii care doresc să înveţe o meserie

112 locuri în Săcele pentru elevii care doresc să înveţe o meserie

Elevii care termină clasa a VIII-a şi vor să înveţe o meserie pot alege să se înscrie la o şcoală profesională. La nivel naţional sunt disponibile peste 40.000 de locuri în şcolile profesionale, iar în cele din judeţul Braşov sunt aproape 1.200 de locuri. Tinerii se pot pregăti pentru meserii precum mecanic, ospătar, bucătar, electrician sau tîmplar.
Înscrierile la şcolile profesionale au început deja de ieri. Avantajul celor care optează pentru şcolile profesionale este acela că, la încheierea studiilor, absolvenţii îşi pot găsi foarte uşor un loc de muncă, peste 100 de firme din Braşov arătîndu-şi interesul pentru cei care termină o şcoală profesională.

O şcoală la mare căutare este Liceul Tehnologic „Victor Jinga“ din oraşul nostru, unde sunt disponibile 112 locuri pentru elevii care doresc să înveţe o meserie. Electroprecizia Electrical Equipment a solicitat pregătirea a 28 de confecţioneri produse electrotehnice şi 14 strungari.

Cele mai multe locuri disponibile sunt pentru meseria de mecanic – 324, urmată de cea de ospătar – 140, bucătar – 70, electrician şi tâmplar – cîte 56. Cele mai multe locuri sunt la Şcoala Profesională Kronstadt, 196 locuri, şcoala având parteneriate cu firme de renume din judeţ, precum Premium Aerotec, care va pregăti 112 operatori la maşini cu comandă numerică şi 28 de electromecanici utilaje şi instalaţii industriale, dar şi Schaeffler România, care va pregăti, începând din acest an, 28 de sculeri matriţeri şi 14 sudori.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply