Home / Actual / Atenție! Avem cod galben de ninsoare și pentru zona Brașov

Atenție! Avem cod galben de ninsoare și pentru zona Brașov

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, precipitații mixte, predominant ninsori la munte și intensificări ale vântului;
Interval de valabilitate: 01 decembrie, ora 21 – 02 decembrie, ora 18;
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menționat vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. În Oltenia, Muntenia, sudul și centrul Moldovei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25…30 l/mp. În Transilvania și Maramureș, precum și la munte, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se va semnala polei.
În nord-estul Moldovei vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada.
Intensificări ale vântului vor fi și în restul Moldovei, Dobrogea și Bărăgan, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, mai ales pe creste, precum și pe litoral, vor fi rafale de 60…70 km/h.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 02 decembrie, orele 01:00 –13:00;
Fenomene vizate: predominant ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol la munte;
Zone afectate: conform textului și hărții.

      În cea mai mare parte a Carpaților Meridionali și Orientali, precum și în vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând zăpada, mai ales în zona înaltă de munte.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply