Home / Actual / Atelier practic al Clinicco în privința resuscitării cardio-pulmonare la Școala nr 4 din Săcele

Atelier practic al Clinicco în privința resuscitării cardio-pulmonare la Școala nr 4 din Săcele

Copiii de la Școala Gimnazială Nr.4 Săcele au participat marți 7 martie, la initiațiva Spitalului de cardiologie Clinicco, la atelierul practic destinat instruirii în privința resuscitării cardio-pulmonare.

Copiii au învățat cum pot ajuta la salvarea de vieți sub îndrumarea practică a domnului Ioan Motoașcă, coordonator SMURD Brașov alături de dr. Ioana Pop, medic primar cardiolog de la Spitalul de cardiologie Clinicco.

Proiectul este o campanie de conștientizare a stopului cardio-respirator cât și a importanței acordării primului ajutor cât mai repede și cât mai corect.
350 000 de stopuri cardiace au loc în Europa în fiecare an. 80% dintre acestea nu ajung să fie resuscitate de către cei aflați în momentul critic lângă pacient.

Acesta este motivul pentru care este extem de important ca astfel de proiecte de instruire să se desfașoare atât în școli, cât și în familie. 

sursa: Facebook – Clinicco – Clinicile ICCO Brasov

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply