Home / Actual / Asociatiunea Culturala “Astra” la raport de final de an

Asociatiunea Culturala “Astra” la raport de final de an

Joi, 20 martie, s-a desfăşurat Adunarea Generală a Asociaţiei Culturale “Astra” – Despărţământul “Fraţii Popeea” din Săcele. Locaţia aleasă pentru desfăşurarea acestei adunări generale a fost biblioteca Liceului Tehnologic “Victor Jinga” din Săcele.

Condusă de prim-vicepreşedintele despărţământului din Săcele, Constantin Zavarache, întâlnirea a avut-o drept invitată de onoare pe doamna lector. univ. dr. Maria Bud (foto sus), secretar 1 al Astrei.

Celor aproximativ 40 de membri înfăţişaţi la adunare, preşedintele Astrei săcelene, prof. Liviu Dârjan,  le-a  prezentat raportul de activitate al asociaţiei pe anul 2013 şi planul de acţiuni pentru 2014. Acestor prezentări li s-au adăugat şi cele realizate de comisia de buget şi de cea de cenzori.

Partea a doua a Adunării Generale fost dedicată problemelor organizatorice, Despărţământul “Fraţii Popeea” mărindu-şi numărul de membri prin cooptarea domnilor Ştefan Baiu, conducătorul Finanţelor Publice din Săcele şi Ciprian Sterpu (foto jos), tânăr om de afaceri săcelean.

DSCF1306

În final a luat cuvântul şi invitata de la Sibiu a Adunării Generale, lector. univ. dr. Maria Bud, care a ţinut o scurtă, dar frumoasă alucuţiune despre importanţa valorilor culturale într-o Românie Europeana, o Românie ce are obligaţia de a le oferi românilor şansa de a beneficia de educaţie şi cultură, pentru a nu deveni nişte “sclavi ai Europei, nişte căpşunari, un popor uşor de cucerit”

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply