Home / Actual / Asociatiunea Culturala “Astra” la raport de final de an

Asociatiunea Culturala “Astra” la raport de final de an

Joi, 20 martie, s-a desfăşurat Adunarea Generală a Asociaţiei Culturale “Astra” – Despărţământul “Fraţii Popeea” din Săcele. Locaţia aleasă pentru desfăşurarea acestei adunări generale a fost biblioteca Liceului Tehnologic “Victor Jinga” din Săcele.

Condusă de prim-vicepreşedintele despărţământului din Săcele, Constantin Zavarache, întâlnirea a avut-o drept invitată de onoare pe doamna lector. univ. dr. Maria Bud (foto sus), secretar 1 al Astrei.

Celor aproximativ 40 de membri înfăţişaţi la adunare, preşedintele Astrei săcelene, prof. Liviu Dârjan,  le-a  prezentat raportul de activitate al asociaţiei pe anul 2013 şi planul de acţiuni pentru 2014. Acestor prezentări li s-au adăugat şi cele realizate de comisia de buget şi de cea de cenzori.

Partea a doua a Adunării Generale fost dedicată problemelor organizatorice, Despărţământul “Fraţii Popeea” mărindu-şi numărul de membri prin cooptarea domnilor Ştefan Baiu, conducătorul Finanţelor Publice din Săcele şi Ciprian Sterpu (foto jos), tânăr om de afaceri săcelean.

DSCF1306

În final a luat cuvântul şi invitata de la Sibiu a Adunării Generale, lector. univ. dr. Maria Bud, care a ţinut o scurtă, dar frumoasă alucuţiune despre importanţa valorilor culturale într-o Românie Europeana, o Românie ce are obligaţia de a le oferi românilor şansa de a beneficia de educaţie şi cultură, pentru a nu deveni nişte “sclavi ai Europei, nişte căpşunari, un popor uşor de cucerit”

 

Farmacia Precizia

Leave a Reply