Home / Actual / Arhitectul Nicolae Tulban, despre propunerea de sistematizare Pod Dârste: “Mare prudență cu această soluție!”

Arhitectul Nicolae Tulban, despre propunerea de sistematizare Pod Dârste: “Mare prudență cu această soluție!”

“Intrarea în municipiul Săcele va fi reamenajată în zona Podului Dârste” a anunțat primarul Virgil Popa.

Acesta consideră că intrarea în municipiul Săcele reprezintă un reper important pentru orașul nostru, iar problemele de mobilitate urbană ne obligă să regândim reamenjarea intersecției de la podul Dârste.

Totuși, discutăm de un proiect mai vechi, ce datează cel putin din anul 2014, dar care este prezentat opiniei publice periodic fără a fi până acum dus la bun sfarșit.

Arhitectul Nicolae Tulban a facut pe Facebook câteva precizări tehnice referitoare la proiectul propus de sistematizare a zonei Pod Dârste prin intermediul a 2 girații (foto sus)

“Mare prudență cu această soluție!

Se vede cu ochiul liber lipsa de proporție între dimensiunile sensurilor giratorii, numărul de relații și distanța între ele. Nu pot discuta vreo raportare la valorile de trafic pe care nu le cunosc, dar relația București – Brașov (centru) nu este rezolvată (păstrează neatinse problemele actuale).

Relația București-Brașov/ocolitoare are chiar mai puțin spațiu la dispoziție pentru preselecție față de cât are acum. Cel de-al doilea sens giratoriu este… lipsit de sens.

Ieșirea din Săcele spre Brașov/centru este un chin (s-a rezolvat doar formarea cozii în giratoriu și nu pe bulevard).

Ieșirea din acest giratoriu spre Săcele/centru are o ciudată interferență cu intrarea de pe DN 1 – pentru “fermoar” (nu are ‘STOP’, are ‘Cedează trecerea’) nu are nici un fel de spațiu. Iar acest spațiu este necesar, pentru că pe acolo intră autobuzul lung în Săcele. Și este obligat să acorde prioritate celor care vin de pe ocolitoare.

Ce-i drept, face asta și acum, dar o face sub pod. Acum o va face în… giratoriul de pe DN1!!!

Ar mai fi multe de spus despre limitările la 30 km/h la ieșirea din oraș, despre copierea intersecției de la Gemenii, etc. Dar disproporțiile sunt prea flagrante ca să nu fie semnalate.”

Nicolae Tulban (n.1972, Braşov) este arhitect din 1996, fiind absolvent al Facultăţii de Arhitectură „Ion Mincu” din Bucureşti.

Clientă, despre produsele Farmaciei Precizia: “Recomand pentru prima oară în viața mea un produs, dar chiar MERITĂ”

Ciprian Sterpu, consilier PNL: “Solicit Primăriei Săcele să facă parte din programul ‘Românii plantează o pădure cât o țară’ “

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia