Home / Actual / Amenda pentru telescaunul din Bunloc

Amenda pentru telescaunul din Bunloc

bunlocbzb.ro anunta ca telescaunul de la Bunloc, unde înainte de Anul Nou au rămas blocaţi mai mulţi tineri, rămâne închis, iar administratorii trebuie să plătească o amendă de 15.000 de lei. Acestea sunt deciziile luate de inspectorii care au verificat instalaţia, iar din raportul lor înaintat prefectului reiese că administratorii telescaunului nu au respectat regulamentul de funcţionare a instalaţiei.
În momentul incidentului la telescaun se afla doar un mecanic, deşi ar fi trebuit să fie prezent şi şeful instalaţiei. Telescaunul de la Bunloc va rămâne închis până când se va face un control amănunţit al echipamentelor, ultima verificare a instalaţiei fiind făcută anul trecut, la sfârşitul lunii noiembrie, când a şi fost acordat avizul de funcţionare. Pentru a evita alte incidente, administratorii instalaţiilor de transport pe cablu din judeţul Braşov au fost convocati joi la o întâlnire la care vor fi prezenti si reprezentanţii instituţiilor de control şi cei care trebuie să intervină în situaţii de urgenţă. Astfel, echipe de control vor verifica şi în teren care este situaţia instalaţiilor de transport pe cablu din tot judeţul. 
Reamintim că şapte turişti au fost la un pas să petreacă noaptea trecerii dintre ani în telescaunul de la Săcele. Pe 31 decembrie 2014, în timp ce oamenii coborau cu telescaunul spre Dârste, a intervenit o defecţiune tehnică şi, ca urmare, cei şapte au rămas suspendaţi de un fir la o altitudine de mai bine de 1.000 de metri şi la o înălţime de peste 7 metri faţă de sol. Salvamontiştii şi jandarmii au intervenit pentru a-i salva pe cei 7 turişti ghinionişti, ale căror vieţi erau în pericol din cauza gerului extrem de mare.
Temperaturile se situau în jurul valorii de minus 25 de grade, iar la altitudinea la care se afla telescaunul şi vântul se resimţea puternic. Intervenţia salvatorilor a fost îngreunată de faptul că snowboard-urile pe care le deţin erau defecte, astfel că acestora le-a fost necesar mai mult de o oră să ajungă la cei 7 turişti, deşi aceştia se aflau într-o zonă chiar de la marginea municipiilor Braşov şi Săcele.
sursa articol si foto: bzb.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

  1. dragilor ce defecte aveau snowboardurile??poate snowmobilele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply