Home / Actual / Un Sacele mai frumos! – Stimularea reabilitarii caselor

Un Sacele mai frumos! – Stimularea reabilitarii caselor

Prima propunere personală pentru anul 2015 adresată Consiliului Local Săcele este legată de înfrumusețarea orașului nostru prin stimulare fiscală. Mai simplu spus, propun o scutire de impozit local pentru casă și teren pentru locuitorii anumitor străzi din Săcele, străzi de interes turistic sau de tranzit, dacă aceștia își reabiliteaza fațadele caselor! 

Voi propune implementarea acestui sistem de stimulare pentru Bulevardul Brașovului și pentru strada George Moroianu, ce alcătuiesc împreună principala arteră de transport din Săcele și bineînțeles, sunt o carte de vizită pentru orașul nostru în ochii celor ce ne tranzitează! După o perioadă de testare, Consiliul Local poate decide extinderea acestui program și la nivelul altor străzi sau zone din orașul nostru.

2Atenție, propunerea mea se referă doar la reabilitarea estetică a locuințelor (vopsire, văruire, etc), reabilitarea termică ține de confortul personal al fiecărei familii și nu trebuie stimulată din bani publici! Consiliul Local va trebui să decidă și asupra unei palete de culori acceptate pentru fațadele caselor din Săcele, o măsură aplicată în multe comunități din vestul Europei, pentru a nu ne trezi cu o înșiruire neinspirată estetic de culori.

O astfel de măsură poate duce la o îmbunătățire semnificativă a felului în care arată orașul Săcele, în egală măsură efortul fiscal nefiind unul semnificativ pentru bugetul comunității, dacă acest program se va aplica treptat!

Să nu uităm, dragi săceleni, că imaginea se schimbă în bine, treptat, în ani! Doar dacă începem de mâine!

Ciprian Sterpu, Saceleanul.Ro

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia