Home / Actual / Am aflat ce conțin cele 4000 de pachete pe care Primăria Săcele le-a achiziționat

Am aflat ce conțin cele 4000 de pachete pe care Primăria Săcele le-a achiziționat

Motivat atunci de starea de urgenta, primarul Virgil Popa a propus in luna aprilie intai in presa, ulterior printr-o propunere catre Consiliul Local, să aloce suma de 200.000 de lei pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile din cartierul Garcini. (Detalii AICI!)

Totul deoarece ”libertatea de mişcare a celor din cartier a fost atunci drastic diminuată, iar locuitorii din Gârcini au devenit vulnerabili în ceea ce priveşte veniturile”.

Banii sunt suficienți pentru 4000 de pachete cu alimente de strictă necesitate, cu o valoare de aproximativ 50 lei/pachet”, anunța edilul PSD-ist atunci.

Ulterior, la presiunea săcelenilor acesta a precizat suplimentar că de fapt pachetele nu sunt gândite EXCLUSIV pentru persoanele din zona Gârcini așa cum a scris presa județeană, ci pentru persoanele defavorizate din întreg municipiul. (povestea intreaga AICI)

Ce contin pachetele cu care Primăria Municipiului Săcele încearcă să „compenseze pierderile” unor cetațeni?

Deși era promovată ca o ”urgență”, achiziția s-a făcut 2 luni mai târziu la inceputul lui iunie, firma câștigătoare a fost din Arges, iar valoarea totală a fost puțin peste 130.000 lei fără TVA.

Pachetele contin 1 litru de ulei, 1 kg de făină, 1 kg de orez, 1 kg de mălai, 1 kg de zahăr, o conservă de pateu de 200gr, o conservă de pește de 170gr, o conservă de fasole cu cârnați/costiță afumată de 450gr, o conservă de carne de 300gr, 1 kg de fasole boabe, o cutie/borcan de mazăre de 800gr, o pungă paste făinoase de 500gr.

Deasemenea, prețul include costul alimentelor, ambalajul/ambalarea, transportul și livrarea acestora la Primăria Municipiului Săcele.

Luați la puricat și la Săcele. Control amplu în transportul în comun

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia