Home / Actual / Pachetele de 200.000 de lei de la Săcele sau povestea nefardată a unor plase electorale
foto cu caracter informativ sursa portalsm.ro

Pachetele de 200.000 de lei de la Săcele sau povestea nefardată a unor plase electorale

Zilele acestea, comunitatea săceleană și-a redescoperit forța colectivă, cea atât de necesară pentru o dezvoltare a unei administrații corecte și echidistante.

Adevărul este că mai avem mult până departe, dar săcelenii încep să realizeze că împreună sunt o voce ce nu mai poate fi ignorată de nicio conducere trecătoare, de niciun primar oricât de arogant și agresiv ar fi acesta și de niciun partid politic.

Vă propunem în continuare să vă spunem istoria nefardată a pachetele de 200.000 de lei de la Săcele, o decizie administrativă de ajutor social, pornită de la intenția aproape nemascată a administrației de la Săcele de a ajuta în acestă perioadă grea o singură categorie socială din municipiu. Cea din Gârcini!

Virgil Popa: “Vom pregăti pachete cu alimente de 50 de lei bucata în Gârcini”

Totul a pornit de la un material de presă, apărut în data de 6 aprilie în formatul online al publicației județene bzb.ro.

Știrea cu pricina avea ca sursa declarația primarului Virgil Popa conform căreia la Săcele la următoarea rectificare a bugetului local, acesta avea în vedere alocarea sumei de 200.000 de lei pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile din cartierul Gârcini.

Informația a fost preluată de Saceleanul.ro (dar și mai departe de newsbv.ro) și transmisă către cititorii săceleni ai publicației noastre electronice.

Reacția comunității sacelene nu s-a lăsat foarte mult așteptată, fiind una preponderent negativă față de acesta intenție de a folosi acești bani DOAR pentru locuitorii din Gârcini.

Acuzele săcelenilor au fost foarte tranșante, pornind de la ideea că este o campanie electorală mascată a primarului Virgil Popa în Gârcini, un fief al PSD-ului la Săcele și terminând cu cea că sunt și alte persoane în oraș ce ar trebui să beneficieze de atenția administrației în aceste vremuri.

PSD se regrupează și acuză o manipulare!

Prinși în ofside, pesediștii săceleni apelează la cartea victimizării pe care o joacă adesea atunci când doresc să distragă atenția de la furtișaguri sau de la manevrele administrative.

Nu este adevărat ce se scrie, ci doar sunt invenții ale Saceleanul.ro!

Culmea ironiei, pe o pagină controlată de PSD Săcele și administrată de politruci din administrația publică locală săceleană, pesediștii acuză că “informația a fost rostogolită în scop electoral pentru a crea o stare de nemulțumire în rândul săcelenilor.”

Totuși, Primăria Municipiului Sacele iese și cu un comunicat in care recunoaste situatia, dar reconsidera declaratia primarului, iar acum intenția de a da pachete se adresează INTREGULUI municipiu, nu doar celor din Gârcini.

“PREVENȚIA este cea mai bună cale de luptă cu infecția!” … și PSD simte ca nu mai are majoritate

Consilierul Cristian Popa (PNL) a reactionat în numele organizatiei liberale săcelene și a venit cu o contra-propunere pentru folosirea celor 200.000 de lei: pachetele sanitare anti-COVID-19.

Acesta a anunțat că va solicita plenului consiliului local alocarea sumei de 200.000 lei pentru a putea oferi fiecărei familii din Săcele un pachet care să conțină 2-3 măști chirurgicale simple (ce se pot dezinfecta și refolosi) și 2-3 perechi de mănuși însoțite de șervețele dezinfectante și un pliant de informare privind folosirea materialelor.

Liberalii doreau ca aceste materiale să fie distribuite în locul celor cca. 4000 pachete cu alimente pe care primarul vrea să le distribuie în Gârcini pentru a ,,ajuta” populația de acolo !

Opinia parea a fi împărtășită și de alte partide din consiliul local. Președintele UDMR Săcele, Géllert Géczi a abordat subiectul pe pagina de Facebook unde a punctat că modelul Baia Mare i se pare mai potrivit și mai util pentru municipiul Sacele:

“Citesc în presa locală (newsbv.ro, bzb.ro) faptul că municipalitatea se pregătește să ofere pachete cu alimente de strictă necesitate cetățenilor din cartierul Gârcini.

Pe modelul municipalității din Baia Mare, unde zilele trecute s-a început distribuirea prin Poșta Română a 50000 de pachete cu materiale sanitare și dezinfectant (3 perechi de mănuși, 3 măști, o sticlă de alcool sanitar, 1 sticlă de gel dezinfectant) ar fi mult mai util să distribuim astfel de pachete tuturor cetățenilor municipiului nostru.

Într-un final apare și hotărârea finală, aceasta este modificată printr-un amendament susținut de consilierul PNL Ciprian Nitescu și lucrurile intră pe un făgaș normal.

Iata cu arată acum condițiile de acordare:

            (1) Pot fi acordate  pachete cu produse alimentare de bază, în valoare de 50 lei/pachet persoanelor singure și familiilor defavorizate, familiilor aflate în izolare la domiciliu care nu realizeaza venituri,  persoanelor încadrate în grad de handicap precum și persoanelor în vârstă de peste 65 ani, fără susținători legali sau altă formă de ajutor, cu domiciliul în municipiul Săcele, care sunt într-o situație de deprivare alimentară, constând în lipsa alimentelor de bază și/sau asistență materială și care îndeplinesc cel puțin una din următoarele condiții:

a) se află in izolare la domiciliu ca urmare a măsurilor de limitare a răspândirii COVID – 19, înscrise pe listele persoanelor care au intrat în țară (sau sunt contacți ai acestora) puse la dispoziție de către DSP Brasov, care declară că nu realizează venituri

b) sunt persoane sau familii ale căror venituri se situează sub 750 lei / lună / familie

c) sunt persoane vârstnice de peste 65 ani, fără susținători sau altă formă de ajutor și care au solicitat luarea în evidența de către Serviciul Asistență Socială prin apelare la linia telefonică pusă la dispoziție de către Primăria Municipiului Săcele sau identificate din bazele de date ale SPCLEP Săcele și ale căror venituri se situează sub 750 lei/ lună / familie

            (2) Beneficiile de asistență socială ce pot fi acordate sunt constituite dintr-un pachet de alimente de bază (care contine produse alimentare de genul :  paine, zahar, ulei, faina, malai, cartofi, ceapa, conserve de carne/ pateu/peste, orez, paste fainoase,etc),  cu o valoare totală de 50 lei / pachet /familie.

Parcă este altceva față de intentia de a da aceste pachete EXCLUSIV în zona Gârcini, nu-i așa, dragi săceleni?

În fața legii și a necazurilor suntem cu toții egali, iar uniți suntem puternici!

foto cover cu caracter informativ

Ambulanța Brașov face angajări inclusiv pentru substația Săcele. Detalii în știre

Săcele are centru de carantina la Ziurel

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia