Home / Actual / Adrian Veștea despre drumul Săcele-Valea Doftanei-Câmpina: “Sperăm ca în doi ani să se poată circula pe acest drum”

Adrian Veștea despre drumul Săcele-Valea Doftanei-Câmpina: “Sperăm ca în doi ani să se poată circula pe acest drum”

Consiliul Judetean Brasov a aprobat predarea în folosință gratuită către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții „CNI” SA, a amplasamentului DJ 102I.

Este vorba de drumul Săcele – Câmpina, ce trece prin Valea Doftanei.

Totul s-a aprobat în vederea realizării de către Compania Națională de Investiții „CNI” S.A. a obiectivului de investiții: „Reabilitare și modernizare DJ 1021, limită județ Prahova – DNIA Șanțuri”. 

Modernizarea se va face cu finanțare de la bugetul de stat, iar după de finalizarea lucrărilor, artera va reintra în administrarea Consiliului Județean Brașov.

Referitor la acest drum, Adrian Veștea, presedintele Consiliului Județean Brașov a declarat că „sperăm ca în doi ani să se poată circula pe acest drum”.

Săcele – Câmpina a fost clasificat ca Drum Judeţean în anii 1970, respectiv DJ 102 I şi se întinde pe o distanţă de 45 de kilometri, dintre care 13,8 sunt pe raza judeţului Braşov.

În Braşov, drumul porneşte din localitatea Brădet, după Barajul Tărlung, dar nu este asfaltat decât pe o porţiune de mai puţin de un kilometru, carosabilul degradându-se ţinând cont că nu a mai fost reparat de câteva decenii.

Odată realizat, acest drum ar putea prelua între 10 şi 15% din traficul uşor de pe DN 1, dar ar putea fi considerat şi un drum de interes turistic şi o alternativă mult mai bună decât autostrada Comarnic-Braşov.

Săcele are centru de carantina la Ziurel

PNL Săcele cere ca cei 200.000 lei să meargă în altă direcție: 8000 de pachete cu manusi, masti si dezinfectanti pentru TOȚI sacelenii

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia