Home / Actual / PNL Săcele cere ca cei 200.000 lei să meargă în altă direcție: 8000 de pachete cu manusi, masti si dezinfectanti pentru TOȚI sacelenii

PNL Săcele cere ca cei 200.000 lei să meargă în altă direcție: 8000 de pachete cu manusi, masti si dezinfectanti pentru TOȚI sacelenii

Intenția declarativă a primarului Virgil Popa de a folosi 200.000 lei din bugetul local pentru a distribui pachete în cartierul Gârcini a inflamat opinia publică din Săcele. (Pentru detalii CLICK AICI!).

Bani sunt suficienți pentru 4000 de pachete cu alimente de strictă necesitate, cu o valoare de aproximativ 50 lei/pachet”, a anunţat edilul PSD-ist.

După o serie de apeluri către persoanele fizice și juridice din Săcele, primarul Virgil Popa a anunţat că de mai multe zile, din donaţiile unor agenţi economici, zilnic, de la Şcoala Gimnazială nr. 5 sunt distribuite între 30 şi 50 de pachete cu alimente familiilor sărace din Gârcini.

Ideea nu a fost primită foarte bine de majoritatea comunității săcelene care consideră măsura ca fiind nedreptă și discriminatorie față de cei nevoiași ce NU locuiesc în Gârcini.

Iată ce spun câțiva săceleni ce nu s-au sfiit să-și exprime părerea, dar s-au împărțit rapid în două tabere:

“Ce să înțeleg că cei care nu plătesc taxe și impozite care stau pe ajutor social care nu au altceva de făcut decât să………. săraci de ei merită aceste pachete că nu au de unde. Sau și asta este o mită electorală? Bătrânii care au o pensie vai steaua ei, care nu au voie să iasă din casă. Oamenii de rand care contribuie prin taxe la această comunitate toți ăștia nu merită. Domnu’ primar ce ar fi să-i treceți pe o listă pe cei care beneficiază de aceste pachete și să presteze muncă în folosul comunității, dacă nu au bani” scrie Marian P.

“Pomană electorală. Pentru altceva primăria nu are bani.” este sigura Claudia E.

“Nu suntem răi, dar vrem să fie și ei în rândul oamenilor muncitori, civilizați si să-și îndeplinească datoriile fata de aceasta tara, să nu mai aștepte milă și pomană”, spune Maria P.

“In primul rand..cred că exista în tot Săcele ăsta bătrâni care ar trebui să fie ajutati…fără a ține cont de etnie…și apoi ceilalți…așa ar fi corect…”, crede Tavi B.

“Este necesar să îi ajute cu alimente si desi pare ciudat o face pt noi, saracia lor se va reflecta in numarul de furturi si alte talharii, in momentul de fata situatia sus nu este ok”, scrie Mircea T.

PNL Săcele face o contrapropunere: pachete de prevenție pentru TOȚI

Liberalii săceleni consideră ca prevenția este cea mai bună abordare în lupta cu infecția COVID-19.

De aceea, aceștia propun ca suma de 200.000 lei să fie folosită de administrația săceleană pentru distribuirea gratuită în municipiu a peste 8000 de pachete care să conțină mânuși de unică folosință, măști de protecție, dezinfectant și broșuri și materiale informative.

În sedința din 9 aprilie 2020, vom propune plenului Consiliului Local al Mun. Săcele alocarea sumei de 200.000 lei pentru a putea să oferim fiecărei familii din Săcele un pachet ce să conțină 2-3 masti chirurgicale simple (ce se pot dezinfecta și refolosi ) si 2-3 perechi de mănuși insotite de servetele dezinfectante și un pliant de informare privind folosirea materialelor .

Aceste materiale să fie distribuite in locul celor cca. 4000 pachete cu alimente pe care primarul vrea să le distribuie în Gârcini pentru a ,,ajuta” populația de acolo !

Cineva trebuie să ințeleagă PREVENȚIA este cea mai bună cale de luptă cu infecția!

spune Cristian Popa, consilier local PNL Sacele.

Opinia liberalilor pare a fi împărtășită și de alte partide din consiliul local. Președintele UDMR Săcele, Géllert Géczi a abordat subiectul pe pagina de Facebook unde a punctat că modelul Baia Mare i se pare mai potrivit și mai util pentru municipiul Sacele:

“Citesc în presa locală (newsbv.ro, bzb.ro) faptul că municipalitatea se pregătește să ofere pachete cu alimente de strictă necesitate cetățenilor din cartierul Gârcini.

Pe modelul municipalității din Baia Mare, unde zilele trecute s-a început distribuirea prin Poșta Română a 50000 de pachete cu materiale sanitare și dezinfectant (3 perechi de mănuși, 3 măști, o sticlă de alcool sanitar, 1 sticlă de gel dezinfectant) ar fi mult mai util să distribuim astfel de pachete tuturor cetățenilor municipiului nostru.” (conform postare Facebook.)

Rămâne de văzut cum se va finaliza această dilemă administrativă, având în vedere bugetul limitat al municipiului: Va merge până la capăt primarul Virgil Popa și va distribui 4000 de pachete cu dedicație în Garcini sau vor fi făcute 8000 de pachete de prevenție a răspândirii COVID-19 ce vor ajunge la 8000 de săceleni?

Până în acest moment nu au fost probleme de tulburare a ordinii și siguranței publice în Gârcini

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia