Home / Social / (Tărlungeni) Până în acest moment nu au fost probleme de tulburare a ordinii și siguranței publice în Tărlungeni
sursa foto libertatea.ro

(Tărlungeni) Până în acest moment nu au fost probleme de tulburare a ordinii și siguranței publice în Tărlungeni

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov sunt în permanență la datorie, în misiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației sau escortarea convoaielor auto, spune I.P.J. Brașov.

În acest sens, acțiunile cu efective mărite ale polițiștilor brașoveni, alături de polițiști locali, jandarmi și militari, se desfășoară pe raza întregului județ în vederea verificării modului de respectare al reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgență.

Efectivele mixte constituite la nivelul întregului județ, inclusiv în zonele rurale (respectiv zonele cu “potențial risc” așa cum au fost menționate în spațiul public, cum ar fi de exemplu localitățile Teliu, Tărlungeni, mun. Săcele-cartier Gârcini) sunt foarte bine dimensionate nefiind înregistrate, până în acest moment, probleme de tulburare a ordinii și siguranței publice, care să impună măsuri suplimentare de aplicare a legii, potrivit purtătorului de cuvânt al I.P.J. Brașov, subcomisar Alina Ivan.

Nu se pot lua măsuri speciale în comunitățile de rromi

Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări, așa cum scrie în Constituție.

,,În privința comunităților sărace, Instituția Prefectului nu poate aloca fonduri, după cum știți, pentru că nu le are la dispoziție. Prefectul a discutat, încă de la începutul lunii martie, cu marii retaileri care au magazine în Brașov, precum și cu reprezentanții Crucii Roșii și ai unor ONG-uri, în vederea sprijinirii comunităților din județul nostru și a unor persoane aflate în autoizolare, fără aparținători, cu produse alimentare și de igienă.

În unele localități s-au distribuit deja: Racoș, Tărlungeni, Săcele, Budila.

În consecință, în localitățile unde există comunități de rromi se iau aceleași măsuri ca în celelalte. Se fac patrulări, se controlează respectarea restricțiilor privind circulația, se monitorizează la domiciliu persoanele aflate în autoizolare”, au declarat reprezentanții Prefecturii Brașov.

conform newsbv.ro

(Tărlungeni) Lemn confiscat la Carpiniș, vehicule fără RCA și șofer fără permis la Zizin

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia