Home / Actual / Administraţia PSD de la Săcele nici nu a prins ideea şi nici nu pricepe semnalele de alarmă

Administraţia PSD de la Săcele nici nu a prins ideea şi nici nu pricepe semnalele de alarmă

Iar s-a ofuscat PSD-ul că ne-am permis să punctăm nişte aspecte legate de numărul de autorizaţii de construire acordate … cu viteza melcului, cunoscătorii ştiu bine prin ce chinuri trece un dosar în drumul său spre autorizare.

Dar administratia PSD de la Săcele nici nu a prins ideea şi nici nu pricepe semnalele de alarmă.

Asta deoarece puntea de comunicare dintre alesii PSD şi săceleni practic nu există! Ca argument aducem lipsa aproape cu desăvârsire a dezbaterilor publice. 

Subiectul este faptul că mulţi săceleni pleacă din oraş!

Păi de fapt nu pleacă, ci fug de-a dreptul!

Şi până la urmă de ce ar sta? Ce li se oferă lor aici, ce este atât de atractiv la aceast oraş astfel încât să-ţi spui: merită să rămân? Sunt intrebari valide, insa raspunsul la acestea tine de fiecare individ in parte. Nevoile sunt diverse, asteptarile la fel. 

Nu acuzam PSD de aceasta stare de fapt, însă putem concluziona după 2 ani şi jumătate de administraţie roşie că NU s-a schimbat nimic. Status quo-ul rămâne! 

Săcelele poate juca acel rol atât de des întâlnit în statele avansate: localitate de rezidenţă pentru un oraş mai mare şi mai dezvoltat, în cazul nostru Braşovul.

De fapt, pentru mulţi braşoveni asta şi este! 

Totuşi, întrebarea cea mai dureroasă persistă … De ce pleacă tinerii din Săcele, când ei pot munci în Braşov, pentru a locui aici?

Să fie de vină lipsa spaţiului (locativ)?

Aducem un argument puternic legat de lipsa de aplicabilitate a Legii 15 /2003, cea care le dă posibilitatea tinerilor sub 35 de ani de a-şi construi o locuinţă pe teren oferit gratuit de primăria Săcele.

Principalele ei prevederi sună cam aşa:

Prezenta lege reglementeaza regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani a unei suprafete de teren, din terenurile aflate in domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinte proprietate personala. 
Atribuirea terenului se face in folosinta gratuita pe durata existentei locuintei proprietate personala, in limita suprafetelor disponibile, prin hotarare a consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului municipiului Bucuresti in care este situat terenul. 
Atribuirea terenurilor se face in ordinea de prioritate stabilita pe baza unor criterii aprobate prin hotarare a consilului local. 
Suprafetele de teren care pot fi atribuite tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala, potrivit prevederilor art. 1, vor fi cuprinse intre 150 m2 si 300 m2 in municipii si sectoarele municipiului Bucuresti, intre 250 m2 si 400 m2 in orase si intre 250 m2 si 1.000 m2 in comune si satele apartinatoare unitatilor administrativ-teritoriale. (intre timp legea a mai suferit mici modificari)

Singura menţiune către această Lege 15/2003 a candidatului Virgil Popa a fost cea legată de terenuri în zona Gârcini. Iat-o mai jos:

Nici această promisiune electorală nu a fost pusă în practică, de fapt de peste 20 de ani, în Săcele nu s-a dat 1 mp pe baza acestei legi.

Şi asta cu toate că municipiul Săcele, ca întindere, este cea de-a treia unitate administrativ teritorială din România.

Nu-i aşa că este ironic când citeşti cum Primăria vrea să înstrăineze terenuri aflate în proprietatea sa?

Saraca primărie bogată! 

Sportivii săceleni încep să facă performanţă şi în judo

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia