Home / Actual / Școala Gimnazială nr. 5 din Săcele, una din cele 23 de școli Prof21

Școala Gimnazială nr. 5 din Săcele, una din cele 23 de școli Prof21

La Școala Gimnazială nr. 5 din Săcele, una din cele 23 de școli Prof21, suntem întâmpinați la intrare cu citatul: “Educația este cea mai puternică armă pe care o puteți folosi pentru a schimba lumea” (Nelson Mandela).

Școala din Săcele crede cu tărie în el.

Sub coordonarea pozitivelor doamne directoare general, Iuliana Tomos și adjunct, Zaitev Mihaela și cu îndrumarea unui colectiv de profesori zâmbitori, constructivi și bine pregătiți, peste 1.500 de copii din Săcele, majoritatea de etnie romă, vin cu bucurie la școală în fiecare zi și adesea zic: “mă simt frumos”.

Cursuri de limba și cultura romani, grup de dans tradițional rom, implicarea activă în comunitate a școlii în special prin intermediul GAL Săcele, programe remediale cu Universitatea Transilvania și Engage Brașov, programe tip “Gala mamelor” pentru a valoriza copiii fără absențe sunt doar câteva din demersurile frumoase întreprinse de școală pentru a pune în practică citatul lui Mandela.

Cu echipa din Săcele vom lucra în Prof21 pentru a valoriza aceste practici de școală durabilă și incluzivă și a le duce mai departe, întărind rolul școlii ca actor ce construiește reziliența comunității și construind împreună un scenariu de dezvoltare școală-comunitate la orizontul 2030 ce va asigura coerența și complementaritatea diverselor acțiuni realizate în școală.

Dacă v-am făcut poftă să vizitați școala și să cunoașteți colegii și elevii de acolo, iată și o bună ocazie: în fiecare an, pe 8 aprilie, școala organizează un Festival județean dedicat Zilei romilor.

Sperăm că în 2019 cât mai multe școli din Brașov dar nu numai se vor alătura demersului!

text conform Prof21

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia