Home / Actual / Administrația lui Popa Virgil este deranjată de monopolul FIN-ECO, dar dorea să vândă terenuri ale comunității vizate de această companie

Administrația lui Popa Virgil este deranjată de monopolul FIN-ECO, dar dorea să vândă terenuri ale comunității vizate de această companie

  • FIN-ECO cere un tarif de 199,96 lei/tonă, fără TVA
  • Primăria din Făgăraș, condusă de pesedistul Sucaciu Gheorghe a acceptat deja tariful FIN-ECO
  • ”Suparați” doar de ochii lumii, pesedistii săcelei au vrut sa vanda terenuri vizate de… FIN-ECO

Primarul Popa Virgil este în mare fierbere în urma ședintei de ADI ISO MEDIU ce s-a desfasurat la Brasov ieri si ale caror concluzii inca nu au ajuns oficiale, dar au rasuflat pe surse.

Asta deoarece operatorul Depozitului Ecologic de Deşeuri de la Săcele, SC Fin-Eco SA, ameninţă cu închiderea porţilor pentru depunerea deşeurilor de către cele mai multe dintre unităţile administrativ teritoriale din judeţul Braşov.

Societatea comercială a transmis o notificare în acest sens către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „ISO Mediu” (ADI ISO Mediu) Braşov, care a fost mandatată de primării să negocieze tariful şi celelalte prevederi ale contractului cu Fin–Eco. 

De fapt, conform inofrmatiilor din presa judeteana, Fin-Eco profita de pozitia de monopol pe piata depozitarii deseurilor si forteaza un tarif pe care multe administratii

De asemenea, adrese au fost transmise şi către Instituţia Prefectului Braşov, Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, dar şi către Autoritatea Naţională De Reglementare Pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.

Majorările nu țin nici de PSD, nici de PNL… sunt cauza unui monopol în piață. 

FIN-ECO SA joaca dur și nu le lasă multe variante primăriilor din județ: acceptă tariful propus sau nu au unde depune gunoiul.

Conform informațiilor bzb.ro, FIN-ECO a anunţat în 16 martie 2023, că, în lipsa unui contract de delegare a gestiunii, de la 1 aprilie 2023 nu va mai prelua deşeurile. „Începând cu 1 aprilie 2023, pentru a beneficia în continuare de serviciul de eliminare prin depozitare a deşeurilor este necesară existenţa unui contract de delegare încheiat între autorităţi publice locale şi Fin-Eco. Începând cu 1 aprilie 2023, tariful de depozitare este de 199,96 lei/tonă, fără TVA, la care se adaugă contribuţia pentru economia circulară (80 de lei pe tonă, care intră în conturile Ministerului Mediului, n.r.)”, se arată în notificarea transmisă de Fin-Eco, publicată de ASUM Braşov.

Întregul material este disponibil aici pe bzb.ro

Tot bzb.ro mai spune si că operatorul FIN-ECO a tot amânat semnarea contractului Contractul de delegare a gestiunii invocat de Fin -Eco a fost pregătit de ADI ISO Mediu încă din luna august a anului trecut, însă, potrivit conducerii asociaţiei, operatorul a tot amânat semnarea documentului, iar acum încearcă să forţeze ADI ISO Mediu Braşov, să accepte tariful cerut, respectiv 199,96 lei pe tonă, fără TVA.

Acest preţ este cerut de operator în condiţiile în care tariful actual, negociat la începutul anului trecut cu ADI ISO Mediu Braşov este de 140,97 lei, fără TVA pe tonă. 

”Supărați” doar de ochii lumii, pesedistii au vrut să vândă terenuri vizate de… FIN-ECO

Pesedistii ce au decis in trecut ca săcelenii să plătească taxe și impozite mai mari au votat și PENTRU vânzarea masivă a unor suprafețe de teren din domeniul public (peste 44.800 de mp).

Totul la solicitarea și inițiativa primarului Popa Virgil, cel ce nu este la prima tentativă de acest fel în mandatul său administrativ ce are un caracter profund anti-săcelean.

Aceste terenuri sunt in imediata apropiere a rampei de gunoi FIN-ECO si erau vizate de compania ce doreste extinderea celulelor. 

Termopanele din Policlinica au fost demontate! Victoria pacienților săceleni împotriva unei administrații ostile – Saceleanul

Primarul Popa promite din nou, dar directorul Mormoloc de la Servicii Săcelene nu știe nimic oficial – Saceleanul

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia