Home / Actual / Termopanele din Policlinica au fost demontate! Victoria pacienților săceleni împotriva unei administrații ostile

Termopanele din Policlinica au fost demontate! Victoria pacienților săceleni împotriva unei administrații ostile

Pacienții săceleni ai cabinetelor medicilor de familie din Policlinica Săcele l-au pus ”cu botul pe labe” pe primarul Popa Virgil în cazul închiderilor spațiilor comune ce deserveau aceste cabinete.

La începutul lunii martie, o decizie administrativă de transformare a unor spații comune din Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Municipal Săcele (Policlinica) în spații medicale a născut o adevărată controversă, dar și un val de nemulțumire. (foto dreapta) 

Atunci, administrația de la Săcele a lăsat conducerea Spitalului Municipal Săcele să scoată castanele din foc prin intermediul unui comunicat de presa care spunea că aceste lucrări de închidere cu temopan ”Nu au afectat spațiul de așteptare al pacienților, deoarece căile de acces și culoarele care și până acum deserveau aceste activități, sunt neschimbate, iar circuitele funcționale și medicale sunt păstrate”.

Surse ale site-ului nostru, ce doresc să rămână anonime, au precizat că cei din conducerea spitalului nu au mare vină și că totusi primarul Popa Virgil nu a fost străin de această ”modernizare” din Policlinica Săcele, deoarece ”nimic nu se face fără să își dea primarul acordul”.

Tot din informațiile obținute de Saceleanul.ro am aflat și că existat inclusiv un control al celor de la DSP Brasov – Directia de Sanatate Publica ce a avut ca tematica exact această modificare.

Cum medicii de familie din Ambulatoriu au protestat public, iar pacienții au fost alături de medici, comunitatea s-a unit în a indrepta o eroare a administrației de la Săcele.

1473 de pacienți și familiilor lor au semnat un acord scris prin care și-au manifestat nemulțumirea justificată (legal și medical) pentru închiderea abuzivă de către Primăria Săcele a holului din Policlinică.

Mai mult decât atât, în 23 martie, ”pacienții aflați în Policlinica Săcele l-au atenționat prin discuții ferme pe primarul Popa Virgil ca orice abuz făcut este sancționat de cetățenii întregului municipiu”.

La final, primarul a cedat și a dat ordin ca termopanele să fie înlăturate, dovada faptului că de fapt tot el era cel ce luase decizia în primul moment.

Primarul Popa promite din nou, dar directorul Mormoloc de la Servicii Săcelene nu știe nimic oficial – Saceleanul

Achiziții dubioase la Săcele! Primăria a cumpărat înainte de 1 și 8 martie nu mai puțin de 2000 de garoafe roșii din bani publici – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia