Home / Actual / Acuze RAT Brașov la adresa Primăriei Săcele: Modificarea orarului cursei 710 nu ține cont de necesitațile călătorilor

Acuze RAT Brașov la adresa Primăriei Săcele: Modificarea orarului cursei 710 nu ține cont de necesitațile călătorilor

  • RATBV, la mijloc între călători și primăria Săcele.
  • Călătorii vor curse mai dese dimineața, primarului Popa Virgil nu îi aude!
  • RATBV spune că schimbările de orar impuse de primăria Săcele nu țin cont de necesitățile călătorilor

Operatorul de transport susține că i se sparg în cap nemulțumirile pasagerilor de pe linii metropolitane, legate de orare de circulație, inclusiv pe ce mai nou traseu, cel săcelean cu numărul 710.

RATBV explică într-un comunicat că a implementat în ultima perioadă o serie întreagă de măsuri de optimizare și eficientizare a orarelor de circulație pentru mai multe linii de transport metropolitane, dar acestea par să nu corespundă nevoilor reale de mobilitate.

Esențial de menționat faptul că aceste modificări ale graficelor se fac la solicitarea primăriilor din localitățile deservite.

”Din păcate, însă, în unele situații, precum recenta modificare a orarului liniei 710, Brașov – Săcele, aceste schimbări nu țin cont de nevoile de mobilitate ale unora dintre utilizatori, fiind solicitate de Primăria din localitate pe considerente și criterii greu identificabile. În acest mod s-a ajuns la dezechilibrarea orarului de transport, prin adăugarea unor curse în intervale orare mai puțin aglomerate”.

Linia 710 a fost preluată de RATBV din 31 august, din cauza grevei șoferilor săceleni, deși trebuia să devină operațională de vineri, 1 septembrie.

Din ceea ce afirmă reprezentanții RATBV, modificările au produs nemulțumiri, dar operatorul de transport nu poate interveni.

Societatea RATBV, ca prestator al serviciului de transport public de călători, face tot ce ține de ea pentru a asigura nevoile de mobilitate ale clienților săi, indiferent de localitatea din care provin aceștia, însă, conform Contractului de delegare, nu are posibilitatea de a interveni asupra orarelor de circulație, alocării unor resurse suplimentare altfel decât la solicitarea primăriilor și cu aprobarea AMDDTPBv.
RATBV face zilnic eforturi pentru a asigura absolut toate cursele înscrise în planul de transport, utilizând la maxim resursele materiale și umane existente în acest moment. Numai în ultimele luni, pentru a rezolva cerințele de transport a două comunități foarte importante din zona metropolitană Brașov, a operaționalizat liniile de Zărnești și Săcele, trasee cărora li s-au alocat resurse semnificative, însă totul cu asumarea și din partea administrațiilor publice locale
”.

sursa RATBV, la mijloc între călători și primărie – MyTex.ro

După cursa spre cartierul Brădet, primarul Popa Virgil nu a vrut nici cursa ce pleca din Gârcini spre Brașov – Saceleanul

Nepăsare maxima! Primarul Popa Virgil i-a lăsat pe cei din Brădet fără transport in comun. Inclusiv pe copiii de la școala din zonă! – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia