Home / Actual / Programul de finanțare „Casa Verde Fotovoltaice” a fost suspendat

Programul de finanțare „Casa Verde Fotovoltaice” a fost suspendat

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat începând cu data de 26 septembrie. Programul a fost suspendat ca urmare a Hotărârii Curții de Apel Oradea, apărută ca răspuns pentru cererea formulată de către unul dintre instalatorii care nu au fost validați de Administrația Fondului pentru Mediu.

Începând de astăzi, 26 septembrie 2023, Programul Casa Verde Fotovoltaice se suspendă ca urmare a Hotărârii Curţii de Apel Oradea nr. 199/2023 în dosarul 3168/111/2023 prin care se admite cererea formulată de reclamanta Dhelectric Systems SRL, în contradictoriu cu pârâta Administraţia Fondului pentru Mediu. Prin această decizie s-a dispus suspendarea executării Deciziei de soluţionare a contestaţiei privind respingerea dosarului de validare al reclamantei Dhelectric Systems SRL ca şi instalator publicat pe site-ul AFM în data de 28 august 2023 şi suspendarea întregii proceduri de publicare a listei instalatorilor validaţi, de alegere a acestora de către beneficiari şi de încheiere a contractelor de participare şi de finanţare până la soluţionarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului 3168/111/2023”, se arată într-un comunicat al AFM.

În plus, potrivit sursei citate, Administrația Fondului pentru Mediu urmează să depună o cerere de recurs la Curtea de Apel Oradea în vederea deblocării și reluării Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023, iar acest lucru va fi realizat într-o perioadă cât mai scurtă posibil.

Administrația Fondului pentru Mediu a respectat întocmai toate procedurile privind validarea/invalidarea instalatorilor prevăzute în Ghidul de finanțare a Programului Casa Verde Fotovoltaice, inclusiv în cazul respingerii dosarului depus”, se mai menționează în comunicat.

Astfel, potrivit comunicatului publicat de către Administrația Fondului pentru Mediu, asociația va urma să depună toate eforturile necesare pentru a clarifica în cel mai scurt timp situația, pentru a reușii să deblocheze Programul Casa Verde Fotovoltaice și pentru a relua acesta.

La începutul acestei luni, lista intalatorilor de panouri fotovoltaice fusese validată și publicată pe portalul web al AFM, iar persoanele fizice fuseseră înștiințate că au la dispoziție 515 instalatori validați dintre care pot alege pentru a le fi verificate documentele depuse în cadrul programului de finanțare.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia