Home / Actual / Acțiune amplă de control a polițiștilor. Ce au urmărit aceștia și ce rezultate au obținut?

Acțiune amplă de control a polițiștilor. Ce au urmărit aceștia și ce rezultate au obținut?

În perioada 04 – 05 iunie 2021, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov au organizat și desfășurat pe raza municipiului Brașov o acțiune, ce a avut ca scop verificarea respectării de către conducătorii auto a normelor legale prevăzute de Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

          Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

  • Identificarea conducătorilor auto care parchează fără drept autovehiculele pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități;
  • Verificarea legalității privind utilizarea cardurilor de parcare gratuită de către persoanele însoțitoare a persoanelor cu dizabilități;
  • Prevenirea și combaterea faptelor contravenționale și a infracțiunilor.

În cadrul acțiunii au fost angrenate 28 efective de poliție, au fost legitimate 65 de persoane și verificate 60 de autovehicule.  

În urma abaterilor constatate, polițiștii brașoveni au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, în valoare de peste 16.300 lei.

Reamintim faptul că, scopul tuturor activităților desfășurate de către polițiștii brașoveni nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege!

Adoptați o conduită responsabilă și respectați prevederile legale!

(VIDEO) Despre blocurile construite fără PUZ și fără PUD la Săcele: ”Nu avem nici o îndoială că acest caz va intra în atenția organelor abilitate”

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia