Home / Actual / Povestea ursului din cireș de la Săcele: ”S-au uitat la urs şi după 45 de minute şi-au dat seama că doar cu tranchilizante se poate face ceva”
sursa foto Facebook Claudiu Loghin

Povestea ursului din cireș de la Săcele: ”S-au uitat la urs şi după 45 de minute şi-au dat seama că doar cu tranchilizante se poate face ceva”

O femeie din municipiul Săcele, judeţul Braşov, a trecut prin momente de groază, luni noapte, când s-a trezit cu un urs în cireşul din curtea casei. Animalul a stat aproximativ o ora în pom şi a refuzat să coboare în ciuda zgomotelor făcute de vecinii care au sărit în ajutor.

Poliţiştii şi jandarmii chemaţi la faţa locului, au venit, au constatat şi au plecat. În plus, echipa care trebuia să vină să tranchilizeze ursul nu a răspuns la telefon.

Ursul a apărut în curtea femeii după miezul nopţii şi a rămas în cireş până în jurul orei 2 noaptea.
„Mai cobora, mai urca în pom. Nu i-a păsat de zgomotele făcute de noi. Femeia a venit la noi să ne ceară ajutor. Va daţi seama că nu i-a fost uşor ştiind că are ursul la o distanţă de 5 metri distanţă de casă”, a povestit unul dintre vecinii care a încercat să o ajute pe femeia speriată.

Bărbatul spune că a fost solicitat ajutor la 112, dar echipajul mixt, format din poliţişti şi jandarmi, nu a reuşit să alunge animalul din curte.
„S-au uitat la urs şi după 45 de minute şi-au dat seama că doar cu tranchilizante se poate face ceva. Au sunat în dispecerat, doar că echipa care se ocupă cu aşa ceva dormea, nu a răspuns la telefon, iar poliţiştii au plecat pentru că aveau altă solicitare. Am rămas trei oameni şi pur şi simplu nu ştiam ce să facem”, a povestit bărbatul.
Femeia a sunat din nou la 112 să întrebe dacă totuşi se poate face ceva, având în vedere că ursul nu dădea semne că are de gând să plece prea curând.
„I-au spus să intre în casă şi vedem dimineaţă. Noi am urcat-o pe femeie în maşină, am deschis porţile din spatele curţii şi am aşteptat să plece ursul. Cred că toată povestea a durat aproape două ore”, a povestit vecinul femeii în curtea căreia a intrat ursul.

„Noapte bună, România”
Ce cred braşovenii despre asta? Cea mai relevantă e postarea pe  Facebook a colegului nostru, Claudiu Loghin, pe care v-o prezentăm, integral, în continuare:
„Săcele, judeţul Braşov. Aproape ora 1, azi noapte.
«Bună seara, este un urs în curtea mea. Mi-e frică să nu intre în casă, peste mine».
«Bine doamnă, venim».
Şi vin. Se uită, filmăm, ursul e în copac, relaxat. Consumă cireşe, nu-l deranjează nimic. Se notează date. După aproape o oră, echipajul pleacă. «Scandal în cartierul X». Şi oricum, tipul cu tranchilizantele nu răspunde la telefon.
Doamna cu telefonul rămâne cu telefonul. Şi cu ursul în curte. Statul… ghinion. Omul cu tranchilizantele doarme.
Mai trece jumătate de oră de panică.
«Bună seara, sunt tot eu, cu ursul. Eu ce fac, că au plecat şi m-au lăsat cu ursul în curte!!? ».
«Intraţi în casă, doamnă şi vedem dimineaţă». Noapte bună, 112.
Noapte bună, România. Somn uşor, stimate domn, cu săgeţile tranchilizante”.

sursa bzb.ro

Noutăți în organizarea Spitalului Municipal Săcele de la 1 iulie

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia