Home / Actual / Noutăți în organizarea Spitalului Municipal Săcele de la 1 iulie

Noutăți în organizarea Spitalului Municipal Săcele de la 1 iulie

Spitalul Municipal Sacele isi reorganizeaza structurile de spitalizare dupa cum urmeaza:

Se mentin 11 paturi Covid19 pentru pacientii pozitivi Covid19

Se redeschid 12 paturi Spitalizare continua Medicina interna post-covid19 (pacienti cu test pozitiv in ultimile 90 zile, vindecati de Covid19, cu nivel al anticorpilor IgG SARS-CoV2 crescut)

Se redeschid 12 paturi Spitalizare continua Boli Cronice post-covid19 (pacienti cu test pozitiv in ultimile 90 zile, vindecati de Covid19, cu nivel al anticorpilor IgG SARS-CoV2 crescut)

Compartimentul de spitalizare continua Pediatrie isi redeschide serviciile de diagnostic si tratament pentru patologia generala pediatrica (10 paturi spitalizare continua non-Covid si 7 paturi spitalizare de zi nonCovid).

Specialitatile medicale si chirurgicale: Medicina interna, Pediatrie,. Gastroenterologie, Endocrinologie, Cardiologie, Neurologie, Chirurgie generala, Ortopedie-traumatologie,. Obstetrica Ginecologie, Urologie, Oftalmologie, Otorinolaringologie, Diabet zaharat, boli de nutritie si boli metabolice, Oncologie medicala, vor functiona atat la sediul unitatii din Str. Oituz nr. 54 Sacele, cat si la sediul policlinicii din Aleea Episcop Popeea nr. 20, in cabinete de consultatii pentru servicii de ambulator si saloane de spitalizare de zi.

Compartimentul de endoscopie digestiva superioara, Laboratorul de Radiologie si Imagistica Medicala, Laboratorul de Explorari Functionale, Laboratorul de Analize Umane, Serviciul de Anatomie Patologica, vor functiona atat pentru pacientii cu infectie activa SARS-CoV2 cat si pentru pacientii non-Covid, in intervale orare bine stabilite. In Compartimentul de Biologie Moleculara se vor efectua testari atat RT-PCR cat si teste rapide antigen SARS-CoV2 la cerere, cu plata si rezultat bilingv (romana si engleza), sau pacientilor suspecti infectiei Covid19.

Se redeschid Camerele de Garda Adulti si Pediatrie, care vor functiona cu triaj epidemiologic dupa cum urmeaza:

– pentru pacientii adulti se va face test rapid antigen SARS-CoV2 la intrarea in unitate pentru pacientii ce vor beneficia de servicii de spitalizare de zi sau continua.

– pentru pacientii pediatrici se va face testare rapida antigen SARS-CoV2 in punctul de triaj situat la poarta unitatii.

Precizam ca in spital vor functiona pentru permanenta asistentei medicale doua linii de garda: medicina interna si pediatrie, 24 ore din 24, 7 zile din 7.

In situatia recrudescentei infectiilor Covid19 (aparitia unui nou val al infectarilor) si cresterii ratei incidentei infectarilor, unitatea va redeveni Spital Covid19, cu servicii de spitalizare continua doar pentru pacientii pozitivi. Serviciile de spitalizare de zi medico-chirurgicale, investigatii paraclinice si ambulatoriu de specialitate, vor functiona pentru pacientii non-covid, ca si pana la data de 01.07.2021.

Fincodrum la Săcele: De la bani necuveniți sesizați de Curtea de Conturi, la mutarea stației de betoane

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia