Home / Actual / Fincodrum la Săcele: De la bani necuveniți sesizați de Curtea de Conturi, la mutarea stației de asfalt

Fincodrum la Săcele: De la bani necuveniți sesizați de Curtea de Conturi, la mutarea stației de asfalt

V-am anunțat încă de săptămâna trecută că Primăria Municipiului Săcele a anunțat că a fost declanșată etapa de informare și consultare cu privire la intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal si a Regulamentului Local de Urbanism aferent – Stație asfalt, birouri, strada Rampei, Municipiul Săcele, PUZ inițiat de SC FINCODRUM SA.

Este vorba de aceeași stație de asfalt ce a produs mult disconfort cetățenilor din zona Bartolomeu. 

Findodrum SA a înființat o stație de asfalt în Brașov, printre blocuri, și sufoca, la propriu, sute de oameni. De altfel, s-a și lansat recent o petiție publică în 2020, cu titlul: “Nu mai vrem stație de asfalt între blocuri! Plămânii noștri nu mai vor praf!”

Această petiție a fost semnată de peste 650 de persoane.

Ulterior, Primăria Braşov şi Agenţia pentru Protecţia Mediului au refuzat avizele de prelungire a activităţii staţiei din zona Bartolomeu, conform newsbv.ro

Acum, compania încearcă mutarea stației de asflat pe zona administrativă a municipiului Săcele, în zona străzii Ecologiștilor.

Între Primăria Săcele și Fincodrum există deja relații contractuale

Primăria Săcele a încheiat cu Asocierea Fincodrum SA-Paco Road Design Srl-D (Lider Fincodrum SA) un contract de lucrări în septembrie 2018, ce avea ca obiect „Proiectare faza Proiect tehnic şi execuţie-Modernizare şi reabilitare strada Livezii din Municipiul Săcele”.

Preţul convenit atunci pentru îndeplinirea contractului a fost de 1.071.797,45 lei, conform unei oferte financiare ce NU a fost însoţită de documentele de fundamentare a valorii acesteia.

Ulterior, valoarea a fost marita la 1.500.007,34 lei, totul datorita actualizării manoperei, o operatiune financiara pe care Curtea de Conturi a gasit-o ca fiind fara justificare in documente.

Primaria Sacele a replicat printr-un comunicat de presa ca ”valoarea abaterii de 71.335,6 lei din acordul-cadru cu Asocierea Fincodrum SA“ Paco Road Design SRL-D- Lider Fincodrum SA, a fost imputată executantului și a fost plătită de către aceștia pe parcursul misiunii de audit”

Totuși, concluzia Curtii de Conturi Brasov a fost atunci CLARĂ! Primăria Săcele a efectuat plăţi nejustificate reprezentând actualizări ale manoperei cu nerespectarea prevederilor legale.

 

 

Farmacia Precizia