Home / Actual / Fincodrum la Săcele: De la bani necuveniți sesizați de Curtea de Conturi, la mutarea stației de asfalt

Fincodrum la Săcele: De la bani necuveniți sesizați de Curtea de Conturi, la mutarea stației de asfalt

V-am anunțat încă de săptămâna trecută că Primăria Municipiului Săcele a anunțat că a fost declanșată etapa de informare și consultare cu privire la intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal si a Regulamentului Local de Urbanism aferent – Stație asfalt, birouri, strada Rampei, Municipiul Săcele, PUZ inițiat de SC FINCODRUM SA.

Este vorba de aceeași stație de asfalt ce a produs mult disconfort cetățenilor din zona Bartolomeu. 

Findodrum SA a înființat o stație de asfalt în Brașov, printre blocuri, și sufoca, la propriu, sute de oameni. De altfel, s-a și lansat recent o petiție publică în 2020, cu titlul: “Nu mai vrem stație de asfalt între blocuri! Plămânii noștri nu mai vor praf!”

Această petiție a fost semnată de peste 650 de persoane.

Ulterior, Primăria Braşov şi Agenţia pentru Protecţia Mediului au refuzat avizele de prelungire a activităţii staţiei din zona Bartolomeu, conform newsbv.ro

Acum, compania încearcă mutarea stației de asflat pe zona administrativă a municipiului Săcele, în zona străzii Ecologiștilor.

Între Primăria Săcele și Fincodrum există deja relații contractuale

Primăria Săcele a încheiat cu Asocierea Fincodrum SA-Paco Road Design Srl-D (Lider Fincodrum SA) un contract de lucrări în septembrie 2018, ce avea ca obiect „Proiectare faza Proiect tehnic şi execuţie-Modernizare şi reabilitare strada Livezii din Municipiul Săcele”.

Preţul convenit atunci pentru îndeplinirea contractului a fost de 1.071.797,45 lei, conform unei oferte financiare ce NU a fost însoţită de documentele de fundamentare a valorii acesteia.

Ulterior, valoarea a fost marita la 1.500.007,34 lei, totul datorita actualizării manoperei, o operatiune financiara pe care Curtea de Conturi a gasit-o ca fiind fara justificare in documente.

Primaria Sacele a replicat printr-un comunicat de presa ca ”valoarea abaterii de 71.335,6 lei din acordul-cadru cu Asocierea Fincodrum SA“ Paco Road Design SRL-D- Lider Fincodrum SA, a fost imputată executantului și a fost plătită de către aceștia pe parcursul misiunii de audit”

Totuși, concluzia Curtii de Conturi Brasov a fost atunci CLARĂ! Primăria Săcele a efectuat plăţi nejustificate reprezentând actualizări ale manoperei cu nerespectarea prevederilor legale.

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia