Home / Actual / 64 permise suspendate, 24 certificate de înmatriculare retrase și contravenții de 107.000 lei. Totul în doar 3 zile!

64 permise suspendate, 24 certificate de înmatriculare retrase și contravenții de 107.000 lei. Totul în doar 3 zile!

În perioada 05 – 07 iulie 2019, polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră la nivelul județului, fluidizarea traficului, prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului.

Activitățile polițiștilor au vizat:

  • Respectarea regimului legal de viteză;
  • Depistarea și sancționarea celor ce conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice;
  • Combaterea indisciplinei pietonilor și a abaterilor săvârșite de aceștia.

În acest interval, polițiștii au constatat 9 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 8 infracțiuni pentru conducere sub influența alcoolului și o infracțiune pentru conducere fără permis.

De asemenea, au fost reținute  în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, un număr de 64 permise de conducere și au fost retrase 24 certificate de înmatriculare.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 554 sancţiuni contravenţionale, dintre care 251 pentru viteză neregulamentară, 34 pentru conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului, 63 pentru ocupanții vehiculelor care nu purtau centura de siguranță, 17 pentru folosirea telefonului mobil de către conducătorii auto fără dispozitiv tip ”hands free”, 13 pentru abateri săvârșite de pietoni  și restul pentru diferite alte abateri.

Valoarea totală a contravențiilor este de aproximativ 107.000 lei.

În cadrul activității au fost sancționate contravențional două persoane juridice, pentru nerespectarea condițiilor de efectuare a lucrărilor stabilite prin avizul eliberat de Serviciul Rutier Brașov.

Polițiștii rutieri atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor

conform comunicat IPJ Brasov

Municipiul Săcele primește peste 8,9 milioane de lei de la Administraţia Fondului pentru Mediu. Noi vă spunem unde se duc acești bani!

Mesajul șoferului de tir din Oradea i-a împărțit pe săceleni în 2 tabere: Unii spun că nu este adevărat, alții confirmă că au trecut prin așa ceva

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia