Home / Actual / 150 de participanți au luat startul la “Verticalul” de 3 km de pe Bunloc

150 de participanți au luat startul la “Verticalul” de 3 km de pe Bunloc

Sâmbătă s-a desfășurat pe Bunloc proba de vertical de la Festivalul Sport Montan Săcele, o cursă de 3 kilometri, cu 550 de metri diferență de nivel.

Nume importante din skyrunning-ul românesc s-au aflat în concurs, printre aceștia și Ionuț Dincă, cel cunoscut și ca “Omul Negru”, per total 150 de participanți înfruntând o vreme „câinoasă”: ploaie, ceață și vânt.

Zincă, de doua ori consecutiv locul al doilea în ierarhia mondială a alergătorilor montani, a luat din nou startul într-o competiție dupa o pauză de aproape doi ani de zile.

Iată podiumul la masculin și feminin.

Clasament masculin:

  1. Gyorgy Szabolcs         19 de minute, 40 secunde
  2. Viorel Palici                20 de minute, 19 secunde
  3. Ionut Zinca                 20 de minute, 46 de secunde

Clasament feminin:

  1. Ingrid Mutter                  25 de minute, 25 de secunde
  2. Ioana Aconstantinesei  29 de minute, 47 de secunde
  3. Adriana Plosnita            30 de minute

Duminică se vor desfășura cursele de 15, respectiv 30 de kilometri, iar conditiile meteo se anunță a fi rele și foarte rele. ANM a anuntat cod galben de vânt și ploi în aproape toată țara, iar la munte, la altitudini mari, cod portocaliu de ninsori si viscol.

Organizatorii i-au anunțat pe concurenți că echipamentul recomandat devine obligatoriu și se va verifica la start, pe traseu și la finish.

Acesta este: bluza cu manecă lungă, pantaloni lungi (cu genunchii acoperiti), manuși, geacă de ploaie, borsetă/rucsac, bandana/căciulă

Oficialii de la Festivalul Sport Montan Săcele le recomanda concurenților și să dețină folie de supraviețuire, bețe, dar și al doilea strat termic în partea superioara.

Clasamentul complet al competitiilor de pana acum îl puteți vizualiza aici: http://time-it.ro/2017/FestivalSacele/.

sursa aimx.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply