Home / Actual / Investitori din Kuweit vor să creeze 1200 de locuri de muncă la Săcele

Investitori din Kuweit vor să creeze 1200 de locuri de muncă la Săcele

Investitorii din Kuweit pun pe masa Primăriei Săcele oferta promisă 
Venit, văzut, plăcut, întors….
Ibtisan ( Zâmbet)  Butaiban poposea la Brașov chiar în prag de Crăciun. Nu era prima vizită în orașul de la poalele Tâmpei. Vazuse Brașovul pentru prima dată în urmă cu 6 ani și a fost dragoste la prima vedere. Brașovul a rămas la sufletul doamnei din Kuweit. Orașul european din inima României i-a scos în cale oameni pe care nu i-a mai putut uita. I-a plăcut și muzica, i-a plăcut mâncarea, i-a plăcut setea de viață a celor de aici. Angajații români pe care îi are în Kuweit i-au demonstrat că sunt oameni de încredere, harnici și serioși. 
Dincolo de suflet, femeia de afaceri cu ochi de catifea a intuit potențialul uriaș al zonei și oportunitățile concrete oferite de un teritoriu aproape virgin. Vrea să fie aici mai mult decât un turist și un prieten.  Vrea să construiască un bussiness. Așa că a revenit. 
Tradiții transformate în oportunități de afaceri
În lunile care au trecut de la vizita de Crăciun compania din Kuweit a investigat împrejurimile Brașovului. S-a oprit la invitatia consilierului judetean Lucian Pascu si la Săcele. Ocupația tradițională a mocanilor din Săcele – creșterea oilor – deloc exploatată până acum, poate fi punctul de plecare într-o afacere de succes. 
tarik“Procesarea produselor din carne de oaie, carne atât de apreciată în Orient, poate aduce o relansare spectaculoasă a unui Săcele rămas mult în urma vecinilor. Este prima propunere pe care kuweitienii o pun pe masa Primăriei Săcele”, ne spune Tarik Ezzat- CEO & General Manager SSfGT&C, companie cu sediul în Kuweit și afaceri întinse pe mai multe țări și continente.
De altfel, chiar Tarik Ezzat (foto dreapta), originar din Egipt, lucrează în prezent în Germania dezvoltând proiecte ale companiei.
“Ne-am mai gândit la procesarea materiilor prime rezultate din prelucrarea animalelor și realizarea de produse cosmetice (săpunuri, creme, etc.). De asemenea, la obținerea de combustibil bio destinat încălzirii. Și pentru că apa din zona Săcele este vestită prin calitățile ei excepționale, o altă afacere pe care vrem să o dezvoltăm are la bază îmbutelierea și comercializarea apelor minerale”- spune Ibtisan Butaiban, președinta companiei. 
 
Angajarea localnicilor și formarea lor 
Cele patru afaceri ar putea genera un numar de 900-1.200 locuri de muncă. Investiția se va face etapizat, pas cu pas. Kuweitienii vor să angajeze localnici pe care să îi formeze pentru aceste job-uri după cele mai moderne standarde internaționale. ” Știm că găsim aici oameni buni, dar vrem să și investim în ei. În orice companie din lumea asta , oamenii sunt resursa cea mai importantă” – ne spune Sultan Al Khaldi – marketing manager. Sultan Al Khaldi este legat demult de România. Originar din Arabia Saudită, omul de afaceri are un fiu în România. Micul Sultanco trăiește la Sfantu Gheorghe, împreună cu mama lui, româncă. 

Resursele locale, cadrul natural, tradițiile și resursele umane ne-au adus la Săcele. Așteptăm însă din partea administrației locale o bună colaborare. Noi vrem să investim mult în zonă, să angajăm localnici , să investim în formarea lor și să plătim taxe și impozite. Pentru asta avem nevoie de asigurarea unor terenuri și de utilități, de drumuri de acces și de facilități și colaborare privind școlarizarea viitorilor angajați” – mai spune Tarik Ezzat, general manager.

Speranțe de la o administrație tânără
Delegația din Kuweit pune pe masa administrației săcelene această ofertă în plină campanie electorală. La fel ca toți săcelenii, investitorii speră la o schimbare care să aducă zonei gura de oxigen atât de necesară. Urmărind jocul politic și electoral, kuweitienii ne-au spus că mizează… pe tinerețe!
Și ca sunt convinși că noul primar al municipiului Săcele va avea deschiderea și înțelepciunea să ridice orașul dintr-o nedreaptă uitare și sărăcie. 
În câțiva ani, frumosul oraș brașovean poate renaște și poate aduce zonei și oamenilor o prosperitate care este acum doar năzuință. Un oraș atractiv pentru turiști și generos cu locuitorii lui! 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply