Home / Actual / Ghid de identificat un primar bun la Săcele

Ghid de identificat un primar bun la Săcele

Unknown_ManDezbaterea despre viitorul primar al oraşului Săcele trebuie să fie despre caracter şi DOAR despre caracter. Nu despre experienţă, nu despre idei, ci doar despre CARACTERUL persoanei ce doreşte să conducă această comunitate.

Experienţa se cumulează, ideile vin din multe zone, însă caracterul determină comportamentul pe termen lung al unei persoane.

Haideţi să vorbim despre câteva componente ale caracterului:

  • Integritatea, aceea trăsătură de caracter pe care o au puţini, dar o mimează mulţi. Este candidatul un om integru? Depinde de cineva? A dovedit că face ceea ce spune? Îşi foloseşte imaginea pentru a-i inspira şi pe alţii să acţioneze cu integritate?
  • Sinceritatea, considerată o naivitate pentru politicieni, dar apreciată de alegători. A dovedit candidatul că este un om sincer? A fost vreodată prins cu minciuna? Şi-a ascuns afacerile, salariul său sau interesele pentru că acestea îl pun într-o lumină proastă?
  • Maleabilitatea şi adaptabilitatea, calităţi necesare pentru nimeni nu este cel mai frumos şi cel mai deştept. Dar unii chiar se cred aşa: “Cei mai zmei” din Săcele! Poziţia de primar presupune şi concesii, compromisuri şi acceptarea că ideile altora sunt mai bune. Aroganţa nu face parte din arsenalul unui primar şi nici apetitul continuu pentru ceartă. Deci analizam si diplomatia unui om!

Judecaţi comportamentul candidatului: S-a schimbat în ultima perioadă, a fost mereu la fel de amabil şi politicos sau a devenit aşa peste noapte, de când este dornic de functii? Nu cumva acum 1 an era un arogant care nu dădea bună ziua şi acum este politeţea întruchipată? Ce vă spune asta despre caracterul lui?

Analizaţi participarea lui la viaţa comunitară: A început să apară în oraş brusc la toate depunerile de coroane posibile? Unde era acum 2-3 ani? L-aţi văzut la vreun eveniment anterior deciziei de a candida? Participă cu adevărat si din plăcere la mici evenimente locale sau doar bifează apariţii publice?

Promite? Nu este nici o problemă, toţi politicienii promit. Haideţi să trecem prin filtrul analizei de management ideile lansate, de aceea noi vă propunem următorii 5 paşi:

  1. Propunerea rezolvă o problemă importantă?
  2. Este propunerea realizabilă (realistă)? Care ar fi piedicile legale?
  3. Ideea propusă face mai mult bine, decât rău? Cine beneficiază şi cine are de suferit?
  4. Cât costă să punem în aplicare propunerea? (Cost = bani şi timp de aplicare)
  5. Are candidatul puterea de a pune ideea în aplicare?

Comportamentul politic: De când este membru de partid? Care a fost activitatea în acel partid? Crede în valorile politice? Dacă a fost în mai multe partide, de ce s-a mutat, pentru funcţii sau a fost nevoit să o facă? Şi foarte important, ce cred cu adevărat colegii lui de partid despre el, în special cei pe care i-a invins pentru a fi nominalizat?

Ştim că este greu să diferenţiem din grămada de candidaţi şi de idei lansate care sunt cei ce doresc să facă bine şi au ideile potrivite. Dar atenţie! De sterpumulte ori sub o idee frumoasă se ascunde capcana executării ei aşa cum NU TREBUIE! Cu costuri mari, plătite de comunitatea săceleană către firmele de casă ale unora dintre candidaţi sau a partidelor acestora.

Vă dorim o analiză eficientă! Iar dacă aflaţi ceva interesant ce merită transmis, spuneţi-ne şi nouă la [email protected].

Ciprian Sterpu, Săceleanul.Ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply