Home / Actual / Deficit de personal la Săcele
Office desk with overflowing inbox

Deficit de personal la Săcele

sigla 1Deficitul de personal din primăria Săcele devine o problemă serioasă pentru administraţia locală. 14 de posturi au fost vacantate în Primăria Săcele (12 în 2015 si deja 2 în 2016), în special prin plecările de personal, iar departamentul de resurse umane prognozează că alte 25 de posturi vor trebui înfiinţate în perioada următoare.

Un exemplu al deficitului de personal este direcţia de asistenţă socială din cadrul Primăriei Săcele care este printre cele mai solicitate de anchetele sociale ce trebuiesc realizate, de acordarea de ajutoare sociale, de încălzire sau de ajutoare europene (alimente), la acestea adăugandu-se şi cantina socială.

Primăria Săcele are acum un total de 182 de posturi aprobate. Dintre acestea ocupate sunt 149, vacante în total 33, din care 3 sunt vacante temporar. Se poate considera ca necesarul ar fi undeva la 33 de posturi, plus 46 (dintre care 20 sunt funcţii publice si  26 personal contractual). Deci un total de 79 de posturi.

Géczi Gellért – Viceprimar Municipiul Săcele

Deşi prognoza referitoare la posturile din Primăria Săcele nu duce în mod direct la înfiinţarea unui loc de muncă, ea este un indiciu despre cum se va putea dezvolta aparatul de resurse umane din primărie. De altfel, consilierii au şi respins această prognoză la ultima şedinţă de plen, considerând că prioritară este ocuparea locurilor de muncă disponibile şi mai apoi înfiinţarea de altele noi.

În 2015, o astfel de prognoză realizată la începutul anului a fost aprobată şi prevedea înfiinţarea a 35 de posturi, însă nici unul nu s-a înfiinţat. În acest moment Primăria Săcele are un deficit de aproximativ 79 de posturi.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply