Home / Actual / Zona Canionului 7 Scări trebuie igienizată pentru a înlătura pericolele de peste iarnă
foto Facebook

Zona Canionului 7 Scări trebuie igienizată pentru a înlătura pericolele de peste iarnă

Profitând de faptul că temperaturile sunt în creștere și zăpadă s-a topit în majoritatea locurilor, reprezentanții Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele s-au deplasat pe versanții de deasupra Canionului 7 Scări pentru verificarea acestuia în vederea pregătirii sezonului 2021.

La fața locului aceștia au găsit mai mulți arbori doborâți/rupți de vânt, uscați, dezrădăcinați care în orice moment pot cădea în canion.

Totodată s-au găsit stânci care din cauza fenomenului de îngheț-dezgheț și-au pierdut stabilitatea existând pericolul de cădere, fapt ce face că traversarea canionului să nu se facă în siguranță.

Administrația pădurilor va proceda în curând la igienizarea versanților Canionului 7 Scări, a talvegului și a zonelor adiacente pentru a înlătura pericolele semnalate.

Conducerea RPLP Săcele va face un anunț public de îndată ce lucrările de igienizare a versanților s-au terminat și Canionul 7 Scări poate fi vizitat în condiții de siguranță.

Poarta de acces în canion a fost vandalizată

De câteva zile a fost reparată și poarta ce interzice accesul în Canionul 7 Scări pe timpul iernii.

Aceasta a fost distrusă de “oameni” care nu au nimic de-a face cu drumețiile montane și bunul simț.

Conducerea RPLP face precizarea că ”nu ținem Canionul 7 Scări închis pe timp de iarnă pentru că ne este lene să îl deschidem sau nu avem chef de muncă”

Pe versanții acestuia se află arbori, stânci și blocuri de gheață care datorită ciclurilor de îngheț-dezgheț pot cădea în orice moment.

LIDL a obținut autorizația de construire la Săcele

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia