Home / Actual / Ziua Porţilor Deschise la Poliţia Săcele

Ziua Porţilor Deschise la Poliţia Săcele

Cu ocazia sărbatoririi Poliţiei Române de ieri, 25 martie, şi la Săcele s-a organizat un eveniment special. Este vorba de o zi a Porţilor Deschise, prilej cu care câteva sute de săceleni, în special copii, au putut vizita sediul Poliţiei Săcele.

Aceştia au putut urmării mici demonstraţii de utilizare a dotării Poliţiei, demonstraţii  susţinute de oamenii legii din Săcele, s-au putut urca în maşinile de Poliţie sau au vizitat zonele de birouri sau laboratorul de criminalistică.

Ziua Poliţiei Române se sărbătoreşte din 2002, pe 25 martie, şi coincide cu sărbătoarea creştin-ortodoxă a Bunei Vestiri. În 1822, primul domnitor pământean, Grigorie Dimitrie Ghica, a înmânat Agiei (fosta poliție) un steag galben având pe o parte icoana Maicii Domnului și pe alta însemnele poliției. În acel an a fost reformată boierimea mică din Muntenia și s-a stabilit, printr-un proiect de lege, organizarea poliției. Vechiul drapel, uitat timp de 60 de ani, a fost redescoperit în 1938 și readus în actualitate de generalul de jandarmi pensionar Ioan P. Suciu, care a găsit în arhive un document ce atestă preluarea steagului la 25 martie 1822.

Citeşte şi despre Earth Hour la Săcele!

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply